В началото на м. февруари България бе зарадвана“ с т.нар.

...
В началото на м. февруари България бе зарадвана“ с т.нар.
Коментари Харесай

Протестна декларация–призив против включване на България във военния конфликт в Украйна

В началото на м. февруари България бе „ зарадвана “ с така наречен Указ 34, подписан от Президента на Р България на 7 февруари 2023 година На основата на същия се обнародва Закон за изменение и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Съгласно промените и допълненията се планува, както е казано в член 60, ал.3, раздел II: " Участие на въоръжените сили в интервенции и задачи независимо или в състава на многонационални военни формирования отвън територията на страната и в състава на многонационални военни формирования на територията на страната ". /вж. Дъждовни води. бр.14 от 10 февруари 2023г./.

Нашите подозрения са, че на процедура се приготвя законовата база за изпращане на български военни за присъединяване във въоръжения спор в Украйна. Повод за такива подозрения дават изявления на висши военни от НАТО, че започващата да се усеща липса на жива мощ от украинска страна ще бъде обезщетено с такава от Полша, Румъния и България.

Така стъпка след стъпка, започвайки от гласуването в Народното събрание на решение за военна и техническа помощ за Украйна, нашата Родина е въвличана в спор, който е противоположен в народен, цивилизационен, исторически, морално-духовен и впрочем проект на същността на България като страна-майка на Славяно-Православната Кирилска цивилизация. В ставащото в Украйна, без значение от каквито и да е условия, Отечеството ни не би трябвало да взе участие по никакъв различен метод с изключение на като Брод за мир.

Ние, българите не просто би трябвало да се обявим за неутралитет. Страната ни следва да се разгласи за Зона на мира. Това значи никакви непознати бази, войски и уреди, никакви български военни лица отвън границата на България в осъществяване на каквито и да е въоръжени задачи и присъединяване във военни спорове. България да стане основател за Европейско и Глобално придвижване за мир, за осъществяване на мероприятия на наша земя – интернационалните срещи, конференции и всевъзможни други дейности, които да донесат мир и успокоение на многострадалните земи на Европейския Изток.

За страдание една немалка част от така наречен българска „ политическа класа “ се показва като „ Партия на войната “. Ето за какво нашият апел е към Вас български сестри и братя, към Българския народ. Не бива да разрешаваме нашите синове, братя и мъже да стават „ разходен материал “ в името на непознати ползи.

НЕ НА ВЪВЛИЧАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В УКРАИНСКИЯ КОНФЛИКТ!

РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЗОНА НА МИРА!!!
За Българския Национален съвет за мир 
Проф. Нако Стефанов 
За Национално придвижване „ Брод за България "
Лазар Мурджев
За съдружие „ Съюз за икономическо 
развиване “ 

Иван Павлов
Движение " Ляв Поглед "
Д-р Румен Петков
За Антифашистки конгрес в България
Проф. Минчо Минчев
За фондация „ Гражданска коалиция “ 
Катя Кирева
Генерал Димитър Шивиков
Протестната декларация-призив е отворена за подписи както на физически, по този начин и на юридически лица, като начало за подписка за референдум под надпис:

„ България – Зона на мира! “

Ако подкрепяте този апел, отбележете в " Коментари " под текста с " Да ", " Съгласен съм ", " Подкрепям " или в свободна форма изразете Вашата позиция.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР