В началото на летния сезон се появиха множество сигнали за

...
В началото на летния сезон се появиха множество сигнали за
Коментари Харесай

Какво да правите, ако не получите стаята, която сте запазили

В началото на летния сезон се появиха голям брой сигнали за излъгани консуматори, възнамерявали своята отмора. Най-често проблемите са при резервация на хотел и методите на заплащане.

" Ако не сме създали резервациите, би трябвало да внимаваме за това какви ще бъдат изискванията за мястото, което ще посетим. Една от рекомендациите е да се потърсят повече предложения, с цел да можем да съпоставим и цените, и изискванията ", сподели Габриела Руменова от платформата " Ние, потребителите ".

Тя посочи, че когато избираме хотел, първо би трябвало да проверим дали той е категоризиран, като това може да стане посредством уеб страницата на Министерството на туризма.

" Можем да забележим какъв брой са звездите и какъв е типът. От това зависи какви условия ще получим и с какво качество. Трябва да сме сериозни към отзивите. Често са подправени, основани от самия хотелиер или от наети хора, в това число и с изкуствен интелект. Могат да ни ориентират отзивите, за които си проличава, че са оставени от действителни хора, само че би трябвало да бъдем сериозни ", посъветва Руменова.

Ако установим, че информацията в регистъра не дава отговор на тази от офертата, това е явен знак и би трябвало да се замислим дали това е единственото разминаване с предварителната информация, и това, което на място ще получим, посочи още гостът пред bgonair.

" Понякога стаята, за която сме платили, не е тази. Тогава имаме право да желаяме рабат от цената и да ни понижат с подобен размер, че да достигнем сумата, която би трябвало да платим за стаята, в която сме настанени. Моят съвет е да реагираме незабавно, да желаяме конструктивен разговор с представител на хотела, само че да уточним какви са опциите за естественото уточняване на обстановката. Дори и да стигнем до някакво съглашение, е добре то да се скрепи с писмен документ ", безапелационна е Руменова. Тя подсети, че в 14-дневен период би трябвало да съобщим за несъответствието. 

Според специалиста преди да правим онлайн плащане за почивката си би трябвало да създадем инспекция на уеб страницата. " Да проверим по кое време е основан уеб сайтът. Практиката демонстрира, че най-вече измами се правят посредством новосъздадени уеб сайтове. Може да проверим и кой стои зад адреса, както и да съпоставим контактната информация с други резултати в интернет ", посъветва тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР