В началото на декември ще има съвместно правителствено заседание на

...
В началото на декември ще има съвместно правителствено заседание на
Коментари Харесай

Борисов и Заев ще открият заедно участък от АМ Струма между Кресна и Сандански

В началото на декември ще има взаимно държавно съвещание на България и Македония. То ще съвпадне с откриването на сектор от автомагистрала " Струма " сред Кресна и Сандански. Това заяви министър председателят Бориков Борисов на публицисти след срещата си в Министерски съвет със Зоран Заев, министър председател на Република Македония.

 © Българска телеграфна агенция
Зоран Заев изрази задоволство от честите и ползотворни срещи с българския си сътрудник Бойко Борисов. Сред многото ползотворни резултати от тях той уточни контракта за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Македония, поддръжката на страната ни за интеграцията на страните от Западните Балкани в НАТО и в Европейски Съюз, и построяването на инфраструктура сред двете страни - пътища и железопътни и газови връзки. Стокообменът сред двете страни надмина 500 милиона евро, само че желаеме да стигне да един милиард евро, добави Заев.

Република Македония ще възвърне паметника на полковник Константин Каварналиев, който е опустошен през 1966 г при акция за заличаване на български военни монументи в Югославия. Ще се възвърне и плочата на починалите стотици български офицери и бойци при борбата през 1916 г при Каймакчалан по време на Първата международна война, заяви още македонският министър председател.

От своя страна Борисов съобщи, че се радва от присъединяване на министър председателите на Република Македония, Черна гора и на Сърбия в конференцията за поддръжка на започващи предприятия, защото цифровата стратегия на Европейската комисия е от голямо значение за развиването на Балканския район.
 Международен конгрес в София събра започващи компании и балкански политици Международен конгрес в София събра започващи компании и балкански политици
500 представители на новосъздадени европейски компании са в София - за присъединяване във конгрес, отдаден на новаторски започващи компании, проведен от Е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР