В мярката 60/40 държавата заплаща 60% от заплатата на работника

...
В мярката 60/40 държавата заплаща 60% от заплатата на работника
Коментари Харесай

Деница Сачева направи важно уточнение за мярката 60/40

В мярката 60/40 страната заплаща 60% от заплатата на служащия и 60% от общия размер на осигуровките, а не цялостния. Такова е било офицалното предложение и подобен е гласуваният текст след диалог с работодателите.

Въпреки това към тази мярка сега има задоволително огромен интерес, като чакам той да нарасне още повече с включването и на осигуровките. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Да, има растеж на безработицата, само че не щеш ли след три следващи на висок % на регистрирани безработни, през вчерашния ден отбелязахме спад на общия брой регистрирани в бюрата по труда, което въпреки всичко е добра вест. Предстои да забележим по какъв начин ще продължи наклонността.

По публични данни през вчерашния ден 647 души са си намерили работа, с което общият брой на хората, които са си намерили работа през бюрата по труда към този момент надвишава 10 500, разгласи министър Сачева.

Мярката 60/40 не е универсална. Тя е за опазване на заетостта. Разбира се, ние ще създадем разбор на мярката, с цел да разберем какъв брой души са запазили работното си мяста по време на рецесията, само че динамичността на пазара на труда сигурно ще бъде много сериозна в идващите два месеца, разяснява още общественият министър и увери, че следва да бъдат разисквани и следващи ограничения, касаещи безработицата у нас.

Деница Сачева показа още, че 745-има наши сънародници, завърнали се от чужбина, са регистрирани в бюрата по труда.

Накрая общественият министър още веднъж подсети, че всички услуги, предлагани от бюрата по труда, могат да бъдат осъществявани и електронно и прикани хората да се възползват от тях, с цел да се избегне образуването на опашки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР