В МВР е изграден щаб, който координира цялостната дейност с

...
В МВР е изграден щаб, който координира цялостната дейност с
Коментари Харесай

Тодор Гребенаров: Имаме 144 сигнала за нарушение на изборните правила

В Министерство на вътрешните работи е построен щаб, който координира цялостната активност с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния развой. От 8 март е построена денонощна телефонна линия и имейл, на който всички жители, които желаят, могат да подават сигнали, свързани с нарушаване на изборния развой, настрана такива сигнали могат да бъдат подавани и в районните ръководства и на тел. 112.

Това напомни зам.-директорът на Групово дело " Национална полиция " Тодор Гребенаров.

До момента има подадени 144 сигнала за нарушаване на изборните правила, по 163 преписки се правят предварителни инспекции, обрадзувани на 14 досъдебни производства за закононарушения по член 167, 8 и 9 от Наказателен кодекс, арестуваните лица са 34, общо профилактираните лица са 1053 към сегашния миг, които са предизвестени документално с протокол.

Извършено е охранително и противопожарно проучване на двете печатници, които изготвят изборните материали и бюлетини, и едната печатница, която изготвя печатите за секциите, логистичната база, където се съхраняват техническите устройства за машинно гласоподаване, всичките 31 РИК-а, плюс местата по общините, където ще се съхраняват изборните бумаги и материали до 3 април, сподели Гребенаров, съобщи Българска национална телевизия.

Утре следва от 12.00 до 17.00 ч. основаване на нужната организация за логистика, акомпанимент и защита на техническите устройства за машинно гласоподаване до регионалните центрове. Общата численост машини, които ще бъдат доставени до секциите, ще бъде 9394.

Общо над 20 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще вземат участие в защитата на 7026 места с 11 983 секции на територията на цялата страна.

Определени са 409 преносими секции за трудноподвижните хора. Подадени са молби за защита в 88 секции в коронавирус лечебни заведения и 185 преносими коронавирус секции.

За всички чиновници на Министерство на вътрешните работи са обезпечени персонални защитни средства - маски и ръкавици, а за участващите в преносимите коронавирус секции в допълнение ще бъдат обезпечени еднократни защитни дрехи.

Зам.-директорът на Дирекция " Български документи за идентичност " Цветомир Панчев съобщи, че е основана ускорена организация за издаване на персонални карти през март, като за месец са издадени над 125 000 персонални карти, два пъти повече спрямо предходните избори. Възможността за гласоподаване с изтекли персонални документи е написана в Закона за изключителното състояние.

От началото на март до момента на територията на цялата страна е осъществена инспекция на 6923 обекта, в които ще се организират изборите, споделиха от Пожарна сигурност на популацията. При тези инспекции най-особено внимание е обърнато на услугите за сполучливо пожарогасене и сполучлива евакуация на пребиваващите в постройката в деня на изборите. При инспекциите са връчени 378 противопожарни наставления.
https://www.facebook.com/295550644939/videos/1896751583816621
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР