В Монтана е учреден инициативен комитет от местни жители, част

...
В Монтана е учреден инициативен комитет от местни жители, част
Коментари Харесай

Възраждане с инициатива за местен референдум за язовир Огоста в Монтана

В Монтана е основан предприемчив комитет от локални поданици, част от които от общинската конструкция на  “Възраждане ", който ще проведе  подписка за свикването на локален референдум в община Монтана за запазването на язовир " Огоста “ и недопускането на осъществяване на непознат капиталов план в него, оповестиха от партията.

Вече е импортирано публично съобщение до Общинския съвет, според наредбите на Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, с което ръководителят му е известен,  че стартира подписка измежду жителите на общината в идващите три месеца за иницииране на локален референдум с въпрос: " Съгласни ли сте язовир " Огоста “ да не бъде употребен за строителство на слънчева фотоволтаична електроцентрала на неговата територия? “

Членовете на инициативния комитет акцентират, че няма изясненост нито за параметрите на този капиталов план, нито за изгодите и негативите за локалното население, както и за последствията върху флората и фауната в язовира.

Няма задоволителна информация за това, ще има ли ремонт на язовирната стена, кой и по кое време ще я извърши, дали ще бъде стеснен достъпът на жителите до язовира.

Цялата тази нищожна или изчезнала информация е повода за повдигането на този въпрос по законов път измежду жителите на община Монтана посредством стартираната подписка за привикване на локален референдум. Неговите основатели се надяват всеки искащ да се подпише в подписката в центъра на града през идващите три месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР