В момента Земята е в плен на магнитна буря. Предвижда

...
В момента Земята е в плен на магнитна буря. Предвижда
Коментари Харесай

Плазмен облак: Магнитни бури ни удрят до дни

В момента Земята е в плен на магнитна стихия. Предвижда се събитието да продължи до през днешния ден – 15 септември 2023 година, само че тези прогнози може да не са точни. Възможно е разстройствата да се разпространят и през уикенда. 

Причината е, че преди няколко дни от Слънцето се е откъснал облак от плазма и е полетял към Земята. Скоростта на плазмения поток е ниска, тъй че плазмата се задържа наоколо до нашата планета.

Бурята не наподобява мощна, единствено 4 точки (максимум 9) – само че не се отдръпва. Ако погледнете графиките на галактическото време, ще видите внезапни пикове на всеки няколко часа. Или цялостно успокоение, или напряко експлоадиране.
Полярни сияния
Въпреки че бурята е много слаба, тя провокира интензивни полярни сияния, които се следиха на много места в света. Явлението се оказа изключително красиво в сряда вечерта, когато всичко стартира. Първо пламна към 22 часа, по-късно се повтори сутринта.

През есента и пролетта слабите стихии към момента предизвикват забележими полярни сияния. Причината е, че Земята гледа към Слънцето право, перпендикулярно, нейният екватор е извърнат право към дневната звезда.

Това разрешава на галактическата радиация и плазмата да обхванат по-дълбоко в ниските географски ширини. Обикновено цялото това благосъстояние, уловено от земното магнитно поле, се разрежда над магнитните полюси, само че към равноденствията шоуто се оказва доста по-пъстро.
Лекарите
Лекарите приканват да не се паникьосвате и да не се потопите в психосоматика. Има негативно влияние на магнитните стихии върху здравето, само че то е съвсем незабележимо през топлия сезон, когато тялото се подхранва от слънчева светлина и имунната система е мощна.

В допълнение, най-ярките прекарвания се дават на тези, които следват календара на галактическото време и постоянно „ усещат “ стихия, макар че не се е случила. Хронично болните обаче обичайно се поучават да бъдат деликатни и особено детайлно да следват предписанията, предписани от лекаря. Другите хора не би трябвало да се тормозят.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР