В момента юристите на сдружението обмислят идеята, съобщи Марин Сотиров,

...
В момента юристите на сдружението обмислят идеята, съобщи Марин Сотиров,
Коментари Харесай

Ресторантьори дават под съд Активни потребители за данните, че морето е мръсно

" В момента юристите на сдружението обмислят концепцията ", заяви Марин Сотиров, ръководител на организацията, представен от.

Според него е неприемливо институциите, изключително Министерството на туризма, да не реагират против отрицателната акция, която отблъсква туристите.

" Някаква неправителствена организация да разгласи, че особено Южното ни Черноморие, тъй като за там ставаше въпрос в тези представени проби и проучвания, че от 11 седем плажа са нечисти и то имаше там не знам какъв брой пъти над нормата, това е безспорен бойкот ", разяснява Сотиров и продължава:

" Двете обединявания най-големи в туризма, сплотяващи най-големите и мощни асоциации, свързани с ресторантьорския, хотелиерския, туроператорския бизнес, излязохме с позиция, че нашите адвокати ще задвижат нещата, с цел да потърсим отговорност на тези хора ".

Преди седмица " Активни консуматори " оповестиха, че плажове по Южното Черноморие са нечисти до 41 пъти над нормата с ешерихия коли.

Проверката им е обхванала общо 11 плажа, като превишения са били засечени за седем от линиите.

С най-голямо замърсяване е Попският плаж в Царево, където превишението на ешерихия коли е към 40 пъти над нормата. Южният плаж на Приморско, където се влива Дяволска река пък демонстрира 20 пъти над нормата, сподели тогава Богомил Николов от " Активни консуматори ".

Малко по-късно от Здравното министерство оповестиха, че не одобряват данните от проучването за правилни. 

Министерство на здравеопазването изрично отхвърля обществено оповестените данни, с които съгласно министерството се манипулира публичното мнение и посредством които се дискредитира работата на държавните институции и доверието в тях, показаха още от ведомството на проф. доктор Христо Хинков
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР