В момента, в който бъде обнародвано решението на Конституционния съд

...
В момента, в който бъде обнародвано решението на Конституционния съд
Коментари Харесай

Рибарски: Готови сме да отворим нова процедура за председател на КЕВР

В момента, в който бъде обнародвано решението на Конституционния съд сме подготвени да стартираме процедура за избор на ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране. Това сподели за ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Радослав Рибарски. Надявам се да се явят повече претенденти, добави той.

Предстои да се одобряват правила за избор, претенденти да подадат документи, да се организира тяхното чуване в комисията, а по-късно в пленарната зала и да се гласоподава.

Рибарски се надява на отговорно държание от депутатите и те да имат волята този избор да се състои. Притеснен е, че в последно време по 5 часа за обсъждала една точка, мъчно се събирал кворум. Надява се процедурата да протече по либерален метод и изборът да се състои. Необходимо било време, имало чисто процедурни периоди.

Председателят на комисията споделя, че трябват най-малко 3 седмици за избор.

Той не желае да спекулира какво би се случило, в случай че Народното събрание не успее да избере нов ръководител, само че най-малко към този момент тълкуванията били, че работата на КЕВР се блокира. А регулаторът е освен с функционалности да дефинира цени, само че и да лицензира, както и да осъществува надзор.

Източник:
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР