В момента цяла България се гордее с подвизите, които върши

...
В момента цяла България се гордее с подвизите, които върши
Коментари Харесай

Сега България се гордее с Григор! Знаете ли обаче кой е единственият държавник, заобиколил закон, за да му помогне като млад (СНИМКА)

В момента цяла България се гордее с подвизите, които прави Григор Димитров. Е, може би с две изключения, само че хайде да не им загатваме имената толкоз постоянно, единствено им вършим ненужна реклама. Първата ни ракета завоюва извънредно влиятелния заключителен за годината шампионат в Лондон, стана и първият българин, достигнал Топ 3 в света на тениса. За да се добере обаче до тази позиция Григор измина доста дълъг път. И както постоянно в такива обстановки началото на пътя е много мъчно. Именно тогава в развиването на кариерата му се намесва един политик. Политик, който не обича да се приказва за това нейно дело. Става въпрос за Весела Лечева, която преди 10 години оглавява Държавната организация за младежта и спорта.
 Сега България се гордее с Григор! Знаете ли обаче кой е единственият общественик, заобиколил закон, с цел да му помогне като млад (СНИМКА)
 Сега България се гордее с Григор! Знаете ли обаче кой е единственият общественик, заобиколил закон, с цел да му помогне като млад (СНИМКА)

По това време фамилията на Григор Димитров среща съществени усложнения да финансира подготовката на гения

Лечева, откакто се среща със случая, без да пита трансформира настоящите правила и основава особено нова стратегия, с цел да му обезпечи нужните средства. Лечева споделя за случката, само че с една спогодба: „ Успехът има доста татковци и не желая историята да бъде възприемана по този начин, че все едно аз нося огромната заслуга за триумфите на това момче. През 2007 година Григор беше на 15 години. Познавах го около сина си Мартин, който обичаше тенис и го беше засичал на корта. Знаех какъв брой твърдоглав е Григор и виждах какво може да реализира. Исках да му оказа помощ, само че съгласно разпоредбите и най-талантливите деца от тениса оставаха настрана от критериите, защото нямаше по какъв начин да играят на европейски и международни шампионати. Затова създадохме една стратегия, в която заделихме 150 000 лв. и която имаше за цел да подкрепя надарените деца от тениса. “ В програмата са включени три огромни очаквания – Гришо, Цветана Пиронкова и Валентин Димов. Григор попада вътре по нейно персонално гледище. „ В него видях себе си при започване на моята кариера. Видях моя хъс – за него нямаше значение къде тренира. Беше точният миг да му се помогне, тъй като на 15 години два значими шампионата могат да дефинират спортната ти кариера. И мен един треньор на 16 години ме включи в женския отбор и завоювах бронзов орден на европейското на пушка. Оттогава кариерата ми потръгна. Просто от време на време би трябвало някой да те побутне “, споделя още Лечева.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР