В момента се води разследване с подозрение за трафик на

...
В момента се води разследване с подозрение за трафик на
Коментари Харесай

Ирландската полиция откри голямо количество кокаин на борда на българския кораб Верила

В момента се води следствие с съмнение за трафик на опиати, сподели кап. Калчев. „ Ако е правилно, това съставлява съществено нарушаване на процедурите на компанията и закононарушение “, съобщи той.

Кораб за насипни товари, дошъл в Ирландия от Канада, е част от продължаваща интервенция на ирландската полиция и данъчна работа, които претърсват плавателното средство за опиати,съобщи уеб сайтът " Маритайм екзекютив ", като се базира на в. " Айриш таймс ".

При първия стадий на претърсването са били открити минимум 300 кг кокаин в пакети на борда на кораба и управляващите имат намерение да извършат по-подробно претършуване на плавателния съд.

Корабът за насипни товари " Верила " дошъл в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта. Той е благосъстоятелност на Параходство „ Български морски флот “ (БМФ) и е регистриран в Малта. Съобщава се, че корабът транспортира пшеница от Канада и е отплавал от Монреал на 9 декември.

След като дошъл в Ирландия на 19 декември, плавателният съд бил претърсен благодарение на особено подготвени кучета и били открити огромни пакети, които по предварителни оценки са с общо тегло 300 кг. Всеки от пакетите бил опакован със избавителни жилетки, с цел да не потъва и имал Джи Пи Ес предавател. Ирландската полиция подозира, че кокаинът е щял да бъде изхвърлен през борда в избран миг, с цел да бъде спретнат от по-малка лодка, идваща от брега.

Както Българска телеграфна агенция към този момент съобщи на борда на кораба „ Верила “ тече инспекция по съмнение за трафик на опиати. Капитан Александър Калчев, шеф на БМФ  посочи за Българска телеграфна агенция, че корабът не е арестуван, а на борда му се прави инспекция. Компанията още не е публично известена от локалните ирландски управляващи за инспекцията, разясни той. 

По неофициална информация, получена от сътрудник на БМФ, сега се води следствие с съмнение за трафик на опиати, сподели още кап. Калчев. „ Ако е правилно, това съставлява съществено нарушаване на процедурите на компанията и закононарушение “, съобщи той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР