В момента само две игри имат пълноценна поддръжка на технологията

...
В момента само две игри имат пълноценна поддръжка на технологията
Коментари Харесай

Hardware Unboxed оцени производителността на генератора на кадри от AMD в игрите без пълноценна поддръжка на технологията: какви са проблемите?

В момента единствено две игри имат пълноценна поддръжка на технологията AMD Fluid Motion Frames. Те са екшън играта Forspoken и шутърът Immortals of Aveum. Но съществуват и още 20 плана, които разрешават активирането на генератора на фрагменти посредством графичния драйвер на AMD.

Авторите на YouTube-канала Hardware Unboxed към този момент са провели обширни проби на AFMF във Forspoken и Immortals of Aveum и в този момент взеха решение да оценят работата на генератора на фрагменти в плановете без пълноценна поддръжка на технологията. Това докара до изводите, че тя в момента  изпитва доста проблеми.

Главният от тях е в несъразмерното размиване на изображението, което се дължи на обстоятелството, че генерираните фрагменти се задържат на екрана прекомерно дълго. Това е по този начин, тъй като действителните фрагменти се демонстрират на екрана за къс интервал от време в цикъла на освежаване и по-късно бързо се заменят с „ неестествен “ кадър с по-ниско качество. Това води до появяването на графични артефакти, размазани облици и неприятно раздробяване на изображението. Този проблем беше следен и в Star Wars Jedi Survivor, Hogwarts Legacy, Starfield и Forza Horizon 5.

Към това се прибавят и минусите на лежащата в основата AMD Fluid Motion Frames технология за интерполация на фрагментите, която основава фрагменти с много ниско качество, когато обектите на екрана се движат бързо. В някои игри технологията се изключва изцяло при неочаквани придвижвания на камерата.

Освен това, AMD Fluid Motion Frames не може да работи вярно с детайлите на потребителския интерфейс, което води до вибриране на курсора, изгубване на надписите и артефакти в другите игрови менюта.

И най-после, цялостната поддръжка на AMD Fluid Motion Frames на равнище енджин разрешава доста по-ниско закъснение на входа спрямо генерирането на фрагменти посредством драйвер.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР