В момента преговаряме за дългосрочни договори с Турция - капацитет

...
В момента преговаряме за дългосрочни договори с Турция - капацитет
Коментари Харесай

Преговаряме за дългосрочен договор с Турция за природен газ

В момента преговаряме за дълготрайни контракти с Турция - потенциал на терминалите за полутечен газ и преносната мрежа, 13 години. Следваща стъпка ще е потенциал на корабите за транспорт. Това разгласи в студиото на Нова телевизия енергийният министър Росен Христов, който още веднъж изрече хвалебствия към президента Румен Радев, който с визитата си в Турция и срещата си с президента Ердоган съумял " да промени напълно позицията и отношението на Анкара ".

Това би било дълготрайно съдействие с Турция, която договаря и работи главно с американски и европейски, Норвегия, компании, увери Христов.

Общата поръчка ще даде огромни отстъпки, добави той.

Като цяло обаче енергийният министър чака повишаване с към 30% на природния газ у нас поради  през лятото на доста високи цени.

Средно под 200 лева се надявам, само че сигурно ще има нарастване от към 30%, съобщи Христов и изясни, че през октомври и ноември дадохме глътка въздух за бизнеса, който беше шокиран от високите цени, като били вкарали в микса закупени количества на ниски цени от служебното държавно управление.
 Енергийното министерство регистрира прогрес в договарянията за газ с Турция
Енергийното министерство регистрира прогрес в договарянията за газ с Турция

Уточняват потенциала в турски терминали и преносната мрежа другата седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР