В момента под егидата на Пентагона се провеждат мистериозни експерименти

...
В момента под егидата на Пентагона се провеждат мистериозни експерименти
Коментари Харесай

Подозират САЩ за военна употреба на комари-мутанти

В момента под егидата на Пентагона се организират мистериозни опити с инсекти - и на първо място с комари. Въпреки че задачата на проучването е оповестена за най-благородна - битката с заболяванията, вредителите и увеличението на добивите - тези работи провокираха съмнение измежду европейските учени. Можем даже да приказваме за създаване на нови биологични оръжия..

Президентът на Парагвай Марио Абдо Бенитес дойде във Флорида. Този южен американски щат бе определен от Бенитес неслучайно - ръководителят на южноамериканската република, съгласно локалната преса, " демонстрира интерес към опита, извършен от английската биокомпания “Окситек ” на Флорида Кийс с комари, които придвижват рискови заболявания като денга и зика “.

В Парагвай има огнища на тези болести и доста биолози считат, че не на последно място гореспоменатите вируси са пристигнали тук точно от Флорида. Британците, въпреки това, настояват, че генетично модифицираните комари, които са пуснали, в противен случай, служат на положителната идея за заличаване на нездравословните им събратя. Според източници на парагвайската преса, управляващите в страната изследват опцията за унищожаване на огнищата на заболяването благодарение на напреднали биотехнологии.

Преди няколко години учени от “Окситек ” пуснаха 750 милиона мутирани комари в дивата природа като част от опит във Флорида, „ програмирани да вземат решение специфични, тясно фокусирани задания “. Сега се възнамерява попубацията им да се усили с още два милиарда.

Как по този начин, кой разреши на британците да създадат нещо рисково на суверенната територия на Съединени американски щати? Ами, държавното управление на Съединени американски щати го позволи. По предложение на Пентагона, по гледище на чиновници на едно от неговите подразделения, наречено Агенция за напреднали планове в региона на защитата (ДАРПА). Това звено е отговорно за цяла гама от най-разнообразни военни технологии на бъдещето.

Въпреки това парагвайските медии нормално показват ДАРПА като „ многостранна научна организация, занимаваща се с перспективни разработки в региона на генетичната трансформация на обекти “, чиито експерти живеят извънредно в полза на науката. Те безкористно слагат живота си на нейния олтар в името на развъждането на инсекти, които са длъжни да не навредят на човек, а да му донесат извънредно изгода. И планът с безумно количество комари, наименуван “Насекоми съдружници ” е точно това.

Генетично модифицират Aedes aegypti (комар на жълтата треска) - носители на цялостен куп тресчици - жълта, денга, зика и други Комарите би трябвало (според публично оповестената цел) да се самоунищожат, като по този метод защищават индивида от тези болести.

ГМО-комарите са предопределени да унищожават себеподобните си, без да проливат кръв. Нито своя, нито даже човешка. Модифицираните мъжки инсекти ще ни избавят от потреблението на химикали (отрови, репеленти и впрочем.) и ще понижат популацията на личния си тип.

Как? Според учените чифтосването на такива мъжки с женски ще докара до раждането на извънредно женски комари. Това е при положение, че индивидът въобще има време да се развие до същинския комар - специалистите от ДАРПА са 99 % сигурни, че всички тези генетично модифицирани комари ще умрат в етап на ларвата.

Стратегията на подобен тип принуждение по пола не е определена инцидентно - както помним от учебните учебници по зоология, хапят единствено женските. Те също по този начин придвижват разнообразни болест от човек на човек. Когато всички комари станат женски, те няма да могат (поради цялостното изгубване на мъжките комари) да се развъждат и затова изцяло ще се самоунищожат, упорстват учените.

Преди седем години в европейската преса изтече информация за различен план на ДАРПА с инсекти. Беше отдаден на благородната задача да се унищожават неприятните инсекти (тоест вредители) с положителни. Технологиите, създадени от експерти, работещи за спокойно земеделие под крилото на военните, прогласиха отхвърлянето на инсектициди, пестициди и други химикали, които убиват инсекти и вредят на растенията. Според декларациите на учените " това ще усъвършенства всичко, което се отглежда, ще защищити човешкия организъм от струпване на токсини и ще му обезпечи удължение на живота ".

Унищожаването на нездравословните инсекти е препоръчано с други инсекти. Насекомите, които би трябвало работят на страната на индивида, бяха генетично модифицирани посредством зареждане с вируси, безвредни за положителните паякообразни молци. Но донасят гибел на неприятните. От „ верните “ инсекти в действителност направиха транспортно средство, незабележимо за любопитното око, без проблеми, интервенция и консумиране на скъпо въглеводородно гориво, доставяйки верния товар до вярната точка.

Полезните инсекти могат да се употребяват по едно и също време за превозване на вируси, чиято задача е да модифицират генетично растенията в полетата, където ще бъдат изпратени " носителите ". Доставчиците, опрашващи растенията, оставят своя „ потребен товар “ върху техните цветя, които ще би трябвало да поправят неточности в кодовете, заложени от природата, с помощта на които човечеството би трябвало да получи пшеница без гъгрици, грозде без филоксера и ябълки без дупки.

Това е теоретично, само че какво може да се направи на процедура?

Европейски учени от Института за еволюционна биология Макс Планк в Пльон (Германия) и Университета в Монпелие (Франция) дружно с адвокати от Университета във Фрайбург (Германия) написаха публикация „ Изследвания в селското стопанство или нова система за биологично оръжие? “. В текста те показаха освен интерес към настоящите задгранични проучвания, само че и угриженост.

„ Програмата за селскостопански проучвания в региона на генетичната трансформация на насекомите е толкоз революционна, че може да докара освен до позитивни, само че и до негативни резултати. Не можем да изключим военната приложимост на генетично модифицирани същества. Никой не подсигурява, че насекомите няма да станат биологични оръжия. Насекомите-преносители могат да бъдат заредени освен с потребни вируси, само че и с такива, които ще обезпечат непокълването на семенното зърно. Тоест те ще унищожат реколтата. И тогава ще настъпят доста сложни времена за страната-жертва. Възможно е да се наложи да купува зърно на международния пазар на несъразмерни цени и при грабежни условия ”, считат учените.

В Америка побързаха да успокоят европейските учени, че това просто не може да се случи. Така Уейн Къртис, началник на екип в Университета на Пенсилвания (един от четирите екипа, работещи върху “Насекомите съдружници ” в конкурентен режим), съобщи, че „ благодарение на бактерии, способни да изпълнят задачата, ще бъде допустимо да се реши всеки проблем: за битка освен с вредители, само че и със сушата, последствията от несъразмерните превалявания и други феномени.

„ Вирусите ще се предписват по рецепта, като хапчета и отвари “, съобщи американският експерт пред испанския “Ел Пайс ” в публикация, озаглавена „ Предупреждение за военната стратегия за разпространяване на вируси посредством инсекти “.

В умозаключение остава да напомним следното, акцентира упоменатото нагоре испанско издание:

“Конвенцията за възбрана на създаването, производството и натрупването на бактериологични (биологични) и токсикологични оръжия и за тяхното заличаване е призната на 10 април 1972 година На 26 март 1975 година 22-те страни, които се причислиха към нея, предават своите ратификационни принадлежности на Генералния секретар на Организация на обединените нации, като по този метод означават влизането в действие на Конвенцията. ”

В момента изискванията на документа са подписани от упълномощени представители на 163 страни по света. Подписалите страни са се заели да не създават, създават или складират биологични оръжия. Съединените щати ратифицираха Конвенцията за биологичните оръжия през 1972 година Но... Протоколът от 2001 година, който планува механизми за съвместен надзор, не беше подписан. Следователно не е допустимо да се ревизира дали Съединените щати съблюдават Конвенцията.

ДАРПА и отделите на Пентагона, виновни за най-новите химически и биологични разработки, имат доста съмнителна известност. Достатъчно е да си напомним биолабораториите, ситуирани от Съединени американски щати в постсъветското пространство и изключително в Украйна. Не стопира и полемиката дали американски специалисти по военни вируси и токсични субстанции може да стоят зад развиването на ковид. В този подтекст работата по премахването на комарите надалеч не наподобява безобидна. Това значи, че президентът на Парагвай несъмнено има защо да намерения по време на визитата си в Америка.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР