В момента няма чиста от ковид болница. Трябва да има

...
В момента няма чиста от ковид болница. Трябва да има
Коментари Харесай

Няма чиста от ковид болница, расте броят на младите в тежко състояние |

В момента няма " чиста " от коронавирус болница. Трябва да има отделения и в профилираните клиники - онкоболните с CIVID-19 да се лекуват в онкологично поделение за инфектирани. 

Това съобщи проф. Асен Балтов, началник на " Пирогов " и член на Националния действен щаб, по бТВ. Той изрази вяра, че сме достигнали пик на пандемията. 

Увеличават се тежките случаи на младежи, тъй като те подценяват ранните признаци и чакат да им мине, изясни професорът.

Той още веднъж акцентира, че маските са главен зложелател на ковид. Когато се съблюдават избрани ограничения, оптимално се лимитира болестта. Медиците са заразяват във външна среда, а не в ковидотделенията. В " Пирогов " от 450 души единствено 7 са инфектирани на работното си място. 

За на премиера Бойко Борисов по автомагистрала Европа преди дни, Балтов разяснява, че не би трябвало да има опълчване на работата му в болничното заведение и пътуването по автомагистралата. 

Всеки прекрасен нов път и автомагистрала е преимущество не само  за здравите, а и за болните - в случай че се наложи един пациент от Драгоман да се транспортира в " Пирогов " и преди този момент е ставало за час-час и половина, в този момент ще влезе в " златния час " и за него ще се направи всичко допустимо. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР