В момента над 1000 са служебните абонаменти за безплатно паркиране

...
В момента над 1000 са служебните абонаменти за безплатно паркиране
Коментари Харесай

Борис Бонев: Решението с паркирането в София минава през непопулярни мерки

В момента над 1000 са служебните абонаменти за гратис паркиране в центъра на София. От болшинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) ще предложат редуциране на тези места.

Това заяви в ефира на Радио София Борис Бонев, общински консултант от „ Спаси София “ . Съкращаването на служебните паркоместа бе една от известните ограничения, взети от други страни по света и заложени в отчета, който преди година и половина Бонев внесе в СОС, само че тогава не бе утвърден.

След другите оферти беше опцията родители с деца и заболели да имат краткротраен неплатен достъп до детски градини и лечебни заведения. Разширяването на синята зона беше обвързано с други промени по отношение на паркирането, в това число с надзор, отчетност и бистрота къде отиват средствата от ЦГМ, разясни общинският консултант.



„ Колко години и какъв брой пари събра Столичната община и до този миг не е построила нито един етажен паркинг в кварталите или под земята в центъра. Местата за паркиране в никакъв случай няма да стигат в София, по тази причина би трябвало да се предизвикват другите възможности на напредване – с градски превоз и пеша “, добави Бонев.

Докладът, с който се оферираше създаване на паркинги в съответни местоположения на софийски квартали („ Люлин “, „ Овча купел “ и др.), също бе замразен.

„ Очевидно надвива желанието „ да прецакаш “ опозицията пред това да се вземат решение проблемите на хората. “

Бонев обясни още, че паркингът под бул. „ Сливница “ градивно е подготвен от над 15 години, само че още не е завършен и оборудван. По думите му буферните паркинги ще имат незадоволителна запълняемост досега, в който паркирането н централната градска част не стане по-скъпо.

Скорошно посещаване на деятеля в Румъния му е дало доказателства по какъв начин може да се промени обстановката в град с доста коли като София.
Стига да има политическа воля на ръководещите.

Чуйте диалога на Лъчезар Христов с Борис Бонев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР