В момента имаме проблем с руската компания, защото сами си

...
В момента имаме проблем с руската компания, защото сами си
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Сами си създадохме проблема с „Газпром“, правителството, което си тръгна, е спало три месеца

В момента имаме проблем с съветската компания, тъй като сами си го създадохме. Единственият ни боязън в този момент е, че „ Газпром " може да откаже да договаря с България. Ще продължим да приказваме и за азерски, и за полутечен газ. Но би трябвало да знаем, че слотовете ще бъдат налични от 2023 година Разширеният потенциал към този момент е закупен, само че това не е самун, който излиза от фурната. Някой ни е изпреварил. Правителството, което си потегли, е спало три месеца. Това сподели икономическият консултант на КТ „ Подкрепа " Ваня Григорова в ефира на Нова телевизия.

Григорова разясни, че страната ни желае да извърши остатъка от дълготрайния си контракт с „ Газпром ", който изтича в края на годината. „ Няма по какъв начин длъжностен кабинет да води договаряния за нов договор ", изясни тя.

Според специалиста Георги Ганев пък „ приемането на ултиматума на Кремъл да се заплаща единствено в рубли е нарушаване на разбирателството с нашите европейки сътрудници ".

„ Няма нито една държавна компания, която да е приела тези условия. Това ще има последици, които също би трябвало да отчетем към цената. При Русия няма нищо гратис. Тя ще изиска нещо от България. От 15 година ние сме троянският й кон - знаете къде. И в този момент ще се изискат всякакви неща - война е въпреки всичко. Ще изискат от нас да слугуваме на Русия и да обслужваме нейните ползи в този спор ", безапелационен е Ганев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР