„В момента имаме първа политическа сила, която си е излъчила

...
„В момента имаме първа политическа сила, която си е излъчила
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Целите са ни актуализацията на бюджета и стартиране на Плана за възстановяване


„ В момента имаме първа политическа мощ, която си е излъчила министър председател, имаме съдружен сътрудник, който си е изтеглил министрите и нашата позиция на Националния съвет беше да проведем диалози с съдружните сътрудници, с цел да се сформира една стратегия за ръководство на държавното управление до края на годината. “ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков в ефира на Euro News.

Той изясни, че това е нужно първо, тъй като е належащо да бъде призната актуализацията на бюджета. „ В нея са вкарани и пари по Националния проект за възобновяване и резистентност. За да влезе този проект в действие, би трябвало да бъдат признати най-малко още 20 закона “, уточни той.

Таско Ерменков дефинира като екстравагантна и нелогична концепцията за сформиране на друго държавно управление с друго малцинство. „ Нека подходим съществено към проблемите на България и да се опитаме да решим тези проблеми в границите на това, което е допустимо. Да назовем това краткосрочна стратегия за ръководство на страната, която да дава отговор на ползите на хората, на промишлеността и на България “, сподели още той.

„ Ако “Има подобен народ “ са безапелационни и сметнат, че за тях егото стои над ползите на страната, никой не може да ги накара на мощ да седнат и да продължат “, съобщи Ерменков и добави: „ Слави Трифонов през вчерашния ден сподели, че изтеглянето на министрите не значи промяна на държавното управление. Надявам се разсъдъкът да надделее и Има Такъв Народ да се сетят, че националният интерес стои над всичко, както те постоянно са го заявявали. Тук става въпрос да защитим ползите на българския жител, на пенсионерите, на младите, на промишлеността. “

„ Ние сме тези, които се опитваме да въведем разсъдък в ръководството “, безапелационен бе членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. По думите му до този миг не са водени диалози за министерства, защото в този момент не е моментът за това. „ В момента е по-важно да се дефинират задачите на страната и дилемите пред ръководството. Няма нищо по-порочно от това да определиш някой да ръководи страната, без да знае какво тъкмо се чака от това ръководство “, счита Ерменков.

„ Целта на това държавно управление сме я заложили в нашата позиция - приемане на тези закони, нужни за стартирането на Плана за възобновяване и резистентност, актуализация на бюджета и по опция създаване и приемане на бюджет за 2023 година. Ако съдружните сътрудници схванат, че това е витално значимо за България, ще бъдем щастливи да осъществяваме една такава стратегия “, сподели още той.

Като енергиен специалист Таско Ерменков счита за извънредно огромна неточност прекратяването на диалозите и контракта с “Газпром “. „ Притеснен съм, че това ще има доста огромни отрицателни бъдещи последици за България, включително и финансови. Разговори би трябвало да стартират и то освен за обновяване на доставките на газ, а и за преизчисляване на формулата, по която се дефинира цената, с цел да сме сигурни, че в България ще има надеждни доставки на газ “, изясни той. Ерменков посочи, че диверсификаця не значи да прехвърлим доставките от един снабдител на различен, а гарантиране на доставки от разнообразни източници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР