В момента има подписани действащи договори за аварийна и текуща

...
В момента има подписани действащи договори за аварийна и текуща
Коментари Харесай

Регионалният министър: Правим идеен проект за скоростен път за Смолян от АМ „Тракия”

В момента има подписани настоящи контракти за спешна и настояща поддръжка на пътищата от края на 2022 година и двадесет и пет спомагателни съглашения за поддръжка на републиканската пътна мрежа, в които са увеличени стойностите и сезонът е гарантиран. Това заяви районният министър Андрей Цеков по време на днешната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, на която бяха разисквани настоящи въпроси, оповестява Българска телеграфна агенция
Прочетете още
Думите на районния министър пристигнаха като отговор на въпрос на Росица Кирова от ГЕРБ-СДС какви ограничения е подхванало Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ) по отношение на подготовката за зимния сезон по обезопасяването на пътищата.

Има единствено шест области, в които компаниите са отказали да сключат анекси поради изчакване на правния период на правосъдните решения по предишни контракти, само че в тези шест области има настоящи контракти за поддръжка, посочи Цеков. По неговите думи до края на месец януари 2024 година ще има подписани контракти или ще бъдат подписани анекси към настоящите контракти.

Съгласно договорите крайният период за правене на механически планове е април 2024 година и следва той да бъде импортиран и координиран от Министерство на регионалното развитие, изясни Цеков и добави: " Откриването на строителната площадка се чака да стане в края на идната или по-следващата седмица. "

Също по този начин Смолян би трябвало да бъде обвързван с първокачествен път, ние взехме концепцията драговолно, само че следва да се изготви абстрактен план и да се спазят всички процедури, отговори Цеков на въпрос на депутати от Движение за права и свободи дали ще се построи скоростен път, който да свърже автомагистрала " Тракия " и Смолян през Чепеларе.

Коста Стоянов от " Възраждане " запита министър Цеков дали построяването на автомагистрала " Хемус " ще бъде предпочитано и настоя да знае детайлности по отношение на градежа на обособените лотове. 

" Темата за автомагистрала " Хемус " и извънредно тежка и ще се опитам за 3 минути да ви разясня за какво. Няма основна смяна от правна позиция по отношение на автомагистралата, идната седмица ще входираме писмо до народните представители от основаната работна група за решение на проблема с автомагистрала " Хемус ". Причината да не се строи през последната година и половина е стопанската несъответственост. Ако се позволи този проблем, градежът ще върне интензивните си темпове ", изясни Цеков. Според него заложените средства за автомагистрала " Хемус " са към 100 милиона лв. и са незадоволителни за довършителните работи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР