Отчита се ежедневно нарастване на броя на заболелите от коклюш

...
Отчита се ежедневно нарастване на броя на заболелите от коклюш
Коментари Харесай

Здравното министерство: Родителите да се информират за ваксините срещу коклюш, няма място за паника

Отчита се всекидневно повишаване на броя на заболелите от коклюш в страната. Това заяви доктор Кремена Пармакова от Министерството на здравеопазването пред Euronews България. Над 60% от записаните случаи са в София, уточни още лекар Пармакова. В 11 области в страната към момента не са регистрирани случаи на коклюш.
Прочетете още
„ Данните сочат, че болестта към момента е локализирано главно при децата до 19 години, при възрастните болесттите са единични “, показа доктор Кремена Пармакова.

Въпреки данните лекар Пармакова успокои, че място за суматоха няма. Относно наличните ваксини, от Министерството на здравеопазването са безапелационни, че дефицит няма.

От здравното ведомство приканват - всеки, който е пропуснал своята доза ваксина за коклюш, да се обърне към общопрактикуващия си доктор и да бъде имунизиран.

А проучване регистрира известна доза песимизъм измежду родителите по отношение на имунизацията, основно поради липса на информация, стана ясно от думите на Снежана Радева от УНИЦЕФ България, която гостува в студиото на „ Добро утро, Европа “.

„ В рамките на последните няколко години родителите стават все по-чувствителни по тематиката имунизации. родителите да имат потребност от повече информация. Именно това демонстрират и данните от социологическото изследване, което да се направи измежду над 1000 родители, над 350 персонални лекари, по поръчка на Министерство на здравеопазването, УНИЦЕФ инициира проучването, точно за да се ревизира какви са потребностите на сегашните родители “, изясни Радева от УНИЦЕФ България.

По нейните думи родителите се притесняват най-много от страничните резултати от имунизацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР