В момента има мнозинство в парламента на РСМ за приемането

...
В момента има мнозинство в парламента на РСМ за приемането
Коментари Харесай

Керемедчиев: Политическата буря в РС Македония ще продължи месеци

В момента има болшинство в Народното събрание на РСМ за приемането на френското предложение, само че това е единствено първата крачка. Първият препъникамък ще бъде включването на българите в конституцията на страната. Това разяснява Милен Керемедчиев - някогашен заместник-министър на външните работи, по БНР.

" За него е належащо болшинство от 2/3, а без ВМРО-ДПМНЕ това болшинство няма по какъв начин да бъде подсигурено. Политическата стихия в нашите западни съседи ще продължи и идващите месеци и няма да утихне толкоз бързо, колкото утихна в България. В Северна Македония ще не престават да бушуват политическите пристрастености. "

Въз основа на доста тежката и нападателна акция над 75% от македонското население не утвърждава френското предложение, означи Керемедчиев.

По тематиката с съветския газ Милен Керемедчиев разяснява, че " за момента Европа не съумява да се оправи, тъй като това е насъбрана взаимозависимост от съветски енергоизточници ".

" 10 години европейските институции проспаха опцията да диверсифицират доставките на газ и петрол от Русия и след окупирането на Крим Европа не си научи урока – ставаше все по-зависима от съветски енергоизточници. Ако преди 12 години зависимостта на Европа е била към 25%, то преди началото на военните дейности (в Украйна – бел. ред.) доближи 42%. Сега за четири месеца си опитваме да се върнем назад на равнища отпреди 10-12 години, да понижим най-малко няколко пъти доставката на съветски газ. Не се оправяме в това начинание и има подготовка на европейските стопански системи да понижат с 15% приблизително потреблението на газ за зимния интервал, а някои страни като прибалтийските и Финландия се чака да понижат с 54% своето ползване. Това в действителност е фрапантен удар. Немската стопанска система към този момент е минала на равнище 2 на тревога от съществени проблеми, които може да има от прекъсването на доставките, равнищата са три. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР