В министерството на отбраната не е постъпвало писмо с искане

...
В министерството на отбраната не е постъпвало писмо с искане
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Доставка на боеприпаси за Украйна от запасите ни ще е нарушение

В министерството на защитата не е постъпвало писмо с искане за съответна военна помощ за Украйна. Това стана ясно от изявление на служебния министър на защитата Димитър Стоянов, който разяснява апела на висшия представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел страните от Европейски Съюз незабавно да доставят на Украйна муниции от личните си ресурси

" Министерство на защитата разполага със складови наличия, според нашите нормативни документи. Ако ние си позволим да изведем количества, това значи да нарушим нормативните документи в България. Страната ни би трябвало да има и поддържа избрани ресурси ", изясни Стоянов. 

Той разяснява още, че България е закъсняла за вероятно подписване на т.нар.  " триъгълни покупко-продажби ", с които ако се подписа контракт с друга страна да ни даде западно въоръжение, страната ни може да изпрати на Украйна от своето остаряло руско въоръжение. " Триъгълните покупко-продажби "  трябваше да бъдат осъществени от постоянното държавно управление. При такива покупко-продажби няма действителна рационализация, а единствено съгласуемост. Даваме руско въоръжение и получаваме остаряло западно. Оттук и казуса с логистика и образование ", съобщи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР