В Министерство на правосъдието има предложение всеки един прокурор, след

...
В Министерство на правосъдието има предложение всеки един прокурор, след
Коментари Харесай

Йорданова: Има предложение прокурори пряко да подават сигнали към Европейската прокуратура

В Министерство на правораздаването има предложение всеки един прокурор, откакто при него има досъдебно произвеждане или предварителна инспекция, ако откри, че има данни, че способена по случая е Европейската прокуратура, директно да може да препрати по подготвеност към Европейската прокуратура, без да е длъжен да минава през Върховна касационна прокуратура, какъвто сега е редът. Това сподели правосъдният министър Надежда Йорданова.

Йорданова изясни, че жителите и към сегашния миг могат да подават директно сигнали към Европейската прокуратура като се възползват от построения портал за това.

„ Аспектите, които се дискутират сега и с които ще бъде променена известието от страна на България за контактни точки включват следните детайли: преди всичко да се добави Министерски съвет. Също по този начин в Министерство на правораздаването има предложение всеки един прокурор също да може, откакто при него има досъдебно произвеждане или предварителна инспекция, ако откри, че има данни, че способена по случая е Европейската прокуратура, директно да може да препрати по подготвеност към Европейската прокуратура без да е длъжен да минава през Върховна касационна прокуратура, какъвто сега е редът”, изясни Йорданова.

Тя уточни, че става въпрос за увеличение на опциите и основаване на предпоставки за по-бързо деяние.

„ Говорим за увеличение на каналите за връзка, с цел да може повече институции, повече лица от България, директно да могат да сезират Европейската прокуратура”, уточни Йорданова.

Правосъдният министър сподели още, че сега контактните точки от страна на изпълнителната власт са Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Митници.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР