В местния парламент има представители на различни политически сили. Всички

...
В местния парламент има представители на различни политически сили. Всички
Коментари Харесай

Грети Стефанова: Виждаме демонстрация на сила, която започва да става нагла и нахална

„ В локалния парламент има представители на разнообразни политически сили. Всички те, за които софиянци са дали своят вот, са обещавали в предизборната си акция и с клетвата си да работят града. Но най-безотговорно виждаме една проява на мощ, която към този момент стартира да става нагла и нахална - че няма да бъде както желаят софиянци ", съобщи пред Нова телевизия Грети Стефанова, общински консултант от ПП-ДБ и „ Спаси София ". 

В понеделник имаше пети несполучлив опит на Столичния общински съвет за избор на ръководител. Грети Стефанова, която бе излъчена като претендент за поста от групата на ПП-ДБ и „ Спаси София ", не събра поддръжка.

„ За следващ път се събираме и от девет гласувания ГЕРБ-СДС не взе участие в нито едно. При последното събиране групата на Българска социалистическа партия излезе от зала и отказваха да гласоподават, по този начин на процедура неодобряваха работата на СОС. За да действа София като съвременен град е задоволително да има доста добър кмет и доста добре работещ общински съвет. Но без ръководител не може да стартира да работи нито една комисия, не може да се разплащат планове, не може да се подписват контракти. Има доста проблеми на жителите, чакат преписки ", уточни Стефанова.

Относно думите на кмета Васил Терзиев, че „ има хора, които имат интерес да ги притискат в ъгъла ", тя разяснява: „ Проблемът не може да е единствено в локалния парламент, тъй като той е огледало на положението на политиката в страната и положението на града ", сподели общинският консултант.

Стефанова добави, че в случай че съветът не стартира работа, София може да понесе вреди от 240 млн. лева „ Най-спешни са парите за ВиК плановете - 70 млн. лева би трябвало да бъдат разплатени, които ги няма в наличност. Ако не се разплатят ще изгубим още 42 млн. лева близо и още 200 млн. лева, поради които няма да можем да аплайваме по европейски планове ", заяви тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР