В международния ден за борба с насилието над жени говорят

...
В международния ден за борба с насилието над жени говорят
Коментари Харесай

Разкриха мръсни тайни на Европейския парламент

В интернационалния ден за битка с насилието над дами приказват жертвите на полово посягане. Кампанията " MeToo " прескочи Атлантика, като набира известност и в Европа. Десетки жертви на полов тормоз в европейските институции нарушиха мълчанието.

" Като стажант се оказах съвършената жертва. Бях на дъното на йерархията и избрани хора злоупотребиха с властта си. Те мислят, че са недосегаеми, тъй като стажантите мечтаят за кариера и няма да рискуват, нарушавайки мълчанието ", сподели представителят на " MeToo " в Екологичен потенциал Ани Хирвела.

Най-често насилниците са от Франция. Жертвите постоянно изпитват позор и не желаят да приказват за случилото се, само че нарушителите би трябвало да поемат виновността за дейностите си.

" Моят случай включваше всичко - от мнения и опипване до по-тежки прояви. Не става въпрос за закононарушение, само че се почувствах дискриминирана като политик ", съобщи евродепутатът Линеа Енгстрьом.

В Екологичен потенциал има два комитета, които се занимават с казуса. Това основава комплициране към кого би трябвало да се обърне човек, в случай че стане жертва на полово посягане. Съществува съвещателен комитет, който преглежда жалбите за тормоз сред упълномощени парламентарни сътрудници и депутати, и подобен, който дава отговор за предварителната защита на личния състав. Първият преглежда не повече от 4 случая на година. Многократно се появяват претенции за без значение разглеждане на случаите на полов тормоз.

" Тук сме, с цел да работим. Тук има доста дами, които са експерти и градят кариера. Те не са длъжни да търпят сходен вид държание ", съобщи евродепутатът Ернест У
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР