В международния Ден на студентите в. Марица отново ви очаква

...
В международния Ден на студентите в. Марица отново ви очаква
Коментари Харесай

Четете в Марица: За първи път дават диплома от три вуза

В интернационалния Ден на студентите в. " Марица " още веднъж ви чака с забавни изявленията, парещи тематики и настоящи вести. Ето и част от акцентите за утрешния брой:

Глобиха пловдивчанин, алармирал на тел. 112 за зноен пушек

Пловдивчанин отнесе санкция, откакто прояви будна гражданска съвест и подаде сигнал за замърсяване на въздуха. За куриозната преживелица показа пред " Марица " пострадалият Антон, който живее в квартал " Кючук Париж ".

Патрулката обаче пристигнала 2 часа след сигнала, когато към този момент пушек нямало. Скарали се на Антон, че употребява незабавния телефон 112 за нелепости. Заради постъпката си той е санкциониран с 200 лева

Учени от ПУ подготвени да оказват помощ за екологичния градски превоз

Да се усъвършенства качеството на въздуха в огромния град, в случай че се вкара отчасти или напълно екологичен превоз, а на пасажерите да се предложи изцяло нова услуга - зелен публичен превоз при поискване (on-demand), която ще улесни пътуването по зелени коридори и ще реши редица транспортни проблеми. Това не са мечтани екстри на урбанизацията, а изцяло постижима цел 3 в 1. Доказателство за това е работата по осъществяването на първия български план INNOAIR, финансиран от самодейността " Иновативни действия за градски развиване " (Urban Innovative Actions) на Европейски Съюз.

За първи път дават тапия от три вуза

За първи път частни и държавни висши учебни заведения основават взаимни магистърски стратегии, а приключилите ще получават тапия от 3 университета: Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, ТУ-Варна и ПУ „ Паисий Хилендарски. Трите извънстолични вуза си слагат за цел да основат академична екосистема Акадекос.

Специално изявление на " Марица " със Страхил Делийски, политолог: ГЕРБ има доста хора във властта, които ще саботират новия кабинет

Няма съображение да мислим, че няма да има кабинет. Видяхме какво се случи на партии, които два пъти не съумяха да създадат държавно управление. Това се регистрира и този риск е задоволително висок, с цел да кара партиите да заобикалят подводните камъни. Този път желанието за кабинет свързва всички партии.

Имотите остават най-сигурната инвестиция

Дори в изискванията на международна пандемия общата стойност на парцелите в света пораства. През 2020-а всички парцели в света се правят оценка на
326,5 трлн. $ през 2020 година, което е растеж с 5% на годишна база и е нов
връх – това демонстрира ново проучване на консултантската компания Savills в
рамките на програмата й Impacts 2021. В същото време банките също усъвършенстваха
изискванията за кредитиране, всички жилищни заеми се отпускат след акт 14

Минимум балкон от 3 кв. метра в новите жилища

Поне един балкон с величина от 3 квадратни метра (1.50 на 1.50 метра)
ще се изисква в новостроящите се многофамилни жилищни здания. Това
плануват измененията в наредбата за условията за досегаемост и дизайн
на детайлите на наличната среда, оповестени за публично разискване
от Министерство на регионалното развитие. Това може да стане, в случай че се планува опция за отчасти
потребление на вътрешното пространство, примерно посредством плъзгаща се врата,
четем още в новите текстове.

Чалгата пресели студентите от Пловдив в Банско

8 декември провокира същинско преселение на студенти от Пловдив в Банско. Причината е прозаична - петима от най-оборотните реализатори на " Пайнер " ще пеят тази вечер в зимния курорт. В същото време почитателите на чалгата измежду университетската юноша имат доста по-семпъл избор в клубовете под тепетата. " Времената се менят. Едно време Пловдив бе меката на чалгата, само че в този момент ползата запада. Не е инцидентно, че рапърът Ицо Хазарта стана народен представител ", разясняват притежатели на заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР