В "Манастирски ливади" няма тротоари. Улиците са пълни вместо с

...
В "Манастирски ливади" няма тротоари. Улиците са пълни вместо с
Коментари Харесай

Мая Манолова разкри как ще се справи със задръстванията в София

В "Манастирски ливади " няма тротоари. Улиците са цялостни вместо с пешеходци с коли и са в безобразно положение. За страдание такова е ситуацията в цяла София.

Това сподели пред камерата на Novini.bg гражданският претендент за кмет на София Мая Манолова, която разкри акцентите в своята стратегия по тематиката "Транспорт и сигурност на придвижването ". "С моя екип залагаме на една 4-годишна стратегия за възобновяване, ремонт и създаване на тротоари. Залагаме на уличното озеленяване, с цел да му бъде прелестно на човек да се движи пешком в София. Залагаме и на съгласуваност сред обособените зони - задоволително пешеходни пътеки с хубава и ясна маркировка, съгласуваност с подлезите, работещи асансьори в метрото и подлезите. Средата би трябвало да бъде комфортна за хората с увреждания и майките с колички. Това е повода да залагме на къси свързващи тротоари и прави. Ще работим и за добра маркировка на пешеходните пътеки около учебните заведения и детските градини, както и за нови светофарни уредби, с цел да не бъдат изложени децата на риск. Ще залагаме на пътна маркировка, която да обезпечава сигурност на придвижването. Трябва да има задоволително тротоари към всички образователни заведения, спортните зали и всички места, където има сериозен трафик ", съобщи Манолова.



"Належащо е да се заложат преференции за паркирането за хората с увреждания, обществено слабите и хората, които престояват в болнични заведения. В момента с такива преференции се употребяват чиновници на Столична община и техните родственици, които могат да паркират гратис в Синя и Зелена зона. Ще приключа тази процедура. В момента не се строят паркинги. В програмата ми съм наблегнала на това - градеж на буферни паркинги, с цел да може хората да си оставят колите в края на града, тъй като сега това е най-големият проблем за трафика в центъра на София - паразитното прекосяване на целия град. Ще се строят и паркинги в центъра на града, с цел да има къде хората да си оставят колите, а не както е в този момент - да ги паркират на тротоарите. Така ще се облекчи придвижването в центъра на София ", безапелационна беше Мая Манолова.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР