В Малта бяха конфискувани фалшиви банкноти либийска валута на стойност

...
В Малта бяха конфискувани фалшиви банкноти либийска валута на стойност
Коментари Харесай

Русия печатала фалшива либийска валута

В Малта бяха иззети подправени банкноти либийска валута на стойност към 1,1 милиарда $, създадени от съветска компания, съобщи „ Франс прес “, като се базира на известие на американския Държавен департамент.

Банкнотите са били отпечатани от „ Гознак “, която е съветска държавна компания, и са били поръчани от „ противозаконна паралелна конструкция “, написа в изказването на Държавния департамент.

 „ Либийската централна банка, чието седалище се намира в Триполи, е единствената законна централна банка в Либия. Притокът на подправени либийски пари, отпечатани от Русия в последните години, изостри икономическите компликации на Либия “, се споделя още в текста.

Русия опроверга известието, че става дума за подправени пари, като увери, че Централната банка в Бенгази, която е направила поръчката за печатането на парите, е законна. Руското външно министерство отбелязва, че в изискванията на де факто двойна власт в Либия в този момент има две централни банки.

Според отчет на специалисти на Организация на обединените нации от декември предходната година, съветската компания „ Гознак “ е доставила сред 2016 година и 2018 година на паралелната централна банка в Източна Либия либийски банкноти на обща стойност, равняваща се на 7,1 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР