В Македония ще бъде разгледано първото дело за строителството на

...
В Македония ще бъде разгледано първото дело за строителството на
Коментари Харесай

Почна се: Първи министър на съд за „скопския Дисниленд“

В Македония ще бъде прегледано първото дело за строителството на плана „ Скопие 2014 “. Архитектурната гротеска, представляваща голям на брой монументи от всевъзможни размери на исторически персони, които истеричният македонизъм твърдеше, че са македонция, беше наименуван присмехулно и в Македония и в чужбина „ скопският Дисниленд “. За строителството му държавните управления на Никола Груевски похарчиха чудовищна сума. Утре първа за големите разходи пред съда ще се изправи Елизабета Канческа-Милевска, някогашен министър на културата. Тя ще дава отговор за строителството на Музея на Вътрешна македонска революционна организация и на Музея на жертвите на комунизма, оповестява А1.
Вместо да разгласи търг за новите строителни работи, тя се споразумяла с дружество от Щип да продължи работата си по остарял контракт, макар че по закон търг трябвало да бъде разгласен.
Вместо да изчака 20 дни, с цел да разгласи наддаването, ексминистърката се договорила настрана за всички в допълнение действия, които се налагало да се извършат. Освен това тя сключила загадка сделка публичната поръчка да се завоюва от същото дружество от Щип – „ Бетон “.
Прокуратурата внася три обвинявания за корист със служебно състояние и власт. Вместо непрекъснат арест, съдът подреди на обвинямите да им се лишават паспортите и да се явяват постоянно за инспекция. Канческа-Милевска оспорвала решението и си поискала паспорта назад, само че съдът отказал.
Междувременно повдигането на обвиняванията накара жителите и медиите да потърсят сметка на предходната власт за още изхарчени непозволено пари. Така да вземем за пример те се възмущават от неналичието на ремонт в Универсалната зала в Скопие. „ Вместо това, ВМРО-ДПМНЕ потрошиха стотици милиони европари на жителите за подправен барок, гипсокартон, монументи и съоръжения в коритото на река Вардар, с което, като се изключи че незаконно и прахоснически потроши парите на жителите, докара до оскъдност и безпаричие град Скопие и неговите жители “, написа македонската медия А1.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР