В Ловеч е в ход раздаването на хранителни пакети на

...
В Ловеч е в ход раздаването на хранителни пакети на
Коментари Харесай

В Ловеч раздават хранителни пакети на хора, уязвими поради пандемията

В Ловеч е в ход раздаването на хранителни пакети на лица и фамилии, живеещи в обществено уязвима обстановка заради пандемията от Коронавирус – 19.

Пакетите от първа нужда за поданици на града са 98, други 199 пакети са за поданици от 19 дребни обитаеми места. Това заяви зам.-кметът Венцислав Христов.

Хранителният пакет тежи 18 кг и съдържа олио, ориз, леща, фасул, спагети, захар и брашно. Хигиенният пакет е с защитни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със алкохол и прахуляк за пране. Пакетите са предоставени на Община Ловеч от БЧК. Осигурени са с финансова поддръжка на Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Нуждаещите се от помощ са посочени от чиновници на Домашен обществен патронаж, Център за социална поддръжка, от здравния посредник в общината, кметовете и кметските наместници. Важно изискване е те да не получават други обществени помощи и да не са подпомагани по Закона за обществено подкрепяне.

Списъците са тествани и утвърдени от Агенция за обществено подкрепяне и БЧК. От една седмица в Ловеч работи и горещият телефон 0884 332 392, на който всеки работен ден от 8.00 до 17.00 часа се одобряват поръчки за закупуване със лични средства на разнообразни артикули и медикаменти от първа нужда.

Досега 10 жители са се възползвали от услугата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР