В Лондон се провежда издирване, след като британски войник избяга от затвора

...
Започнато е издирване на британски войник, чакащ съдебен процес по
Коментари Харесай

Започнато е издирване на британски войник, чакащ съдебен процес по обвинения, свързани с „тероризъм“, който е избягал от затвор в югозападен Лондон, според Counter на Обединеното кралство Полицейски сили срещу тероризма.

Даниел Абед Халиф, който е обвинен в поставяне на фалшиви бомби във военна база и в нарушаване на Закона за официалните тайни на Великобритания, изчезна от затвора Уондсуърт в сряда сутринта, каза полицията.

21-годишният Халиф отхвърли всички обвинения срещу него. Той е уволнен от армията през май, съобщиха от Министерството на отбраната.

„Имаме екип от служители, които извършват обширни и спешни разследвания, за да локализираме и задържим Khalife възможно най-бързо“, каза командир Доминик Мърфи, началник на командването за борба с тероризма на столичната полиция.

Мърфи каза на телевизионния оператор Sky News, че Халиф е бил облечен в кухненска униформа от бяла тениска и червени карирани панталони по време на бягството си, добавяйки, че няма доказателства, че той все още носи това облекло.

Няма предоставено официално обяснение как Халиф е избягал.

BBC и други медии съобщиха, че той е работил в кухните на затвора и е излязъл, като се е завързал за дъното на ван за доставка на храна.

Мърфи каза, че няма информация, която да предполага, че Халиф представлява заплаха за широката общественост, но призова всеки, който може да го види, да не се доближава до него.

Полицията изпрати предупреждение до пристанищата и летищата на Великобритания, включително Хийтроу в Лондон, където пътниците се сблъскаха със закъснения поради допълнителни проверки за сигурност.

„Поради полицейски въпрос в момента има засилени проверки на изходящия трафик в пристанището на Дувър и други портали в Обединеното кралство“, се казва в изявление от натовареното пристанище, главната врата на Великобритания към Европа.

Обвинения срещу Khalife

Халиф, който е бил базиран в казарми в централна Англия по време на предполагаемите престъпления, е обвинен в извличане или опит за извличане на информация, „която може да бъде полезна за лице, извършващо или подготвящо терористичен акт“.

Той също беше обвинен в извършване на измама с бомба чрез поставяне на три кутии с жици на бюро „с намерението да внуши у другото убеждение, че споменатият артикул има вероятност да експлодира или да се запали“.

По-късно полицията добави престъпление за получаване на информация, която може да бъде „пряко или непряко полезна за враг“ в нарушение на Закона за официалните тайни.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР