В Лачинския коридор в Нагорни Карабах, на границата на Азербайджан

...
В Лачинския коридор в Нагорни Карабах, на границата на Азербайджан
Коментари Харесай

Водят се боеве на границата на Азербайджан и Армения, има убити и ранени

В Лачинския кулоар в Нагорни Карабах, на границата на Азербайджан и Армения, още веднъж се водят боеве. Към момента се оповестява за 3 починали и 15 ранени арменски военни.

В Степанакерт, столицата на Нагорни Карабах оповестиха, че подразделения на Азербайджан са заели височина край село Салатин. В на Азербайджан упрекна арменската страна в жестоко нарушение на договореностите за Карабах.

" Днешният кървясъл случай още веднъж показва, че Армения жестоко нарушава тристранното съглашение, а също по този начин срутва напъните за нормализация на връзките сред двете страни. Демонстрира се и пренебрежение от страна на Армения към напъните на интернационалните медиатори ", акцентират от азербайджанското Министерство на външните работи.

Тази нощ порица Азербайджан, че нарушава режима на тишина в Нагорни Карабах. Обвиненията на Москва са, че вследствие на азербайджански обстрел е ранен представител на въоръжените формирования на нагорни Карабах.

Военопрестъпникът Путин, който води варварска война в Украйна, се е обадил на арменския министър председател Никол Пашинян. Според формалното заявление на Кремъл, те са разискали " практическите аспекти за реализацията на тристранните съглашения за Нагорни Карабах ".

Представители на Армения обявиха, че азербайджанските подразделения са се пробвали да преминат разграничителната линия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР