В кулоарите на срещата на върха на Г-7 британският премиер

...
В кулоарите на срещата на върха на Г-7 британският премиер
Коментари Харесай

Джонсън призова руски учени да се преместят във Великобритания

В коридорите на срещата на върха на Г-7 английският министър председател Борис Джонсън прикани съветски учени да дойдат да работят в Обединеното кралство.

Според него той е направил такова предложение като част от разширението на системата за партньорство сред университетите на Украйна и Англия, което дава опция на украинските учени да организират проучвания в институциите на Обединеното кралство.

Джонсън сподели, че апелът му е към съветски учени и откриватели, които „ не се усещат в сигурност “.

„ Можете умерено да кандидатствате, с цел да се преместите в Обединеното кралство и да работите в страна, която цени отвореността, свободата и устрема към познания “, сподели ръководителят на английското държавно управление, представен от The Guardian.

Според изданието, като част от програмата Researchers at Risk, чийто бюджет е повишен с съвсем 10 милиона паунда (12,3 милиона долара), към 130 украински учени ще дойдат във Англия. Тези откриватели включват учени на разнообразни стадии от кариерата си, които са изправени пред закани за живота или изследователската си активност, както и тези, които са били принудени да избягат от страната заради сходни закани.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР