В крайна сметка протестиращите в парка "Росенец" все пак успяха

...
В крайна сметка протестиращите в парка "Росенец" все пак успяха
Коментари Харесай

Протестиращите стигнаха до плаж Росенец и изпяха българския химн

В последна сметка протестиращите в парка "Росенец " въпреки всичко съумяха да стигнат до плажа край лентите сараи Ахмед Доган. Това се случи малко след 13 часа. Те изпяха българския химн и скандираха "Мафия ". Симпатизантите на Движение за права и свободи следиха от кея групата от самодейността "Масово вървене на охраняван плаж ".

Протестът "Масово вървене на охраняван плаж " край резиденцията на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган беше плануван за 11 ч. през днешния ден. Той бе проведен във Facebook, откакто ръководителят "Да, България " Христо Иванов доближи с лодка до плажа, в непосредствена непосредственост до парцела на Доган, само че бе посрещнат чиновници на Националната работа за защита, които му попречиха да стигне до брега.

Първоначално полицията не разреши на жителите, проведени в обществените мрежи да стигнат до парк "Росенец " по суша и по море. Хиляди хора, не бяха позволени до от дълго време засипания с трошляк плаж в парка. За разлика от други, които към този момент се бяха настанили и съвсем окупирали региона . Става въпрос за симпатизантите на Движение за права и свободи, които още нощес дойдоха от всички краища на догановите владения, с цел да бранят своя почетен водач – Ахмед Доган.

Полицията не скри, че на място към този момент има друга протестираща група и това е и повода да не позволява жители до плажа.

Към 12 часа протестиращите раздраха полицейския кордон, с цел да стигнат до плажа. До това се стигна след появяването на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Той акцентира, че ролята на полицията е само да не допусне напрежение.

Председателят на "Да, България " Христо Иванов бе повален на земята, а деятелят на партията Ивайло Мирчев бе задържан. Малко по-късно Мирчев беше освободен.

Иванов съобщи, че конфликтите се дължат на "абсолютната безнаказаност на локалната полиция ", която получава инструкции персонално от Ахмед Доган и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той акцентира, че когато митингът е бил деклариран, не е имало индикации, че той ще бъде възпрепятстван по някакъв метод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР