В края всяка учебна година органите на държавния здравен контрол

...
В края всяка учебна година органите на държавния здравен контрол
Коментари Харесай

Излязоха резултатите от проверката дали училищата отговарят на здравните изисквания

В края всяка образователна година органите на държавния здравен надзор правят оценка на положението на материалната база на учебните заведения и при нужда дават наставления. В края на м. август и началото на м. септември се прави инспекция по осъществяването на предписаните мероприятия. Данните от 28-те районни здравни инспекции (РЗИ) демонстрират, че за интервала май - юни 2022 година органите на държавния здравен надзор са направили към 2 800 инспекции. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.

В резултат от осъществения надзор на част от образователните заведения са издадени наставления за привеждане на материалната база в сходство със заложените в нормативната уредба здравни условия. Резултатите демонстрират, че по-големият брой (около 96%) от образователните заведения стартират актуалната образователна година с отговаряща на нормативните условия материална база. В останалия % не престават да се правят довършителни ремонтни действия.

В областите Ямбол, Благоевград, Велико Търново, Перник, Хасково, Габрово, Стара Загора в някои образователни заведения ремонтните действия ще продължат и след началото на образователната година. С цел запазване здравето на учениците съответните РЗИ са издали спомагателни наставления до шефовете на образователните заведения за основаване на нужната организация ремонтните действия да се правят в отвън образователно време.

Най-често предписваните от РЗИ мероприятия касаят: поправки на покривни структури, санитарни възли, замяна на дограма, отоплителни съоръжения, осветителни тела и ремонтни действия във физкултурни салони и други
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР