В края на тази седмица трябва да завърши проверката на

...
В края на тази седмица трябва да завърши проверката на
Коментари Харесай

Издирват храни с 300 кг вложен яйчен меланж с фипронил

В края на тази седмица би трябвало да приключи инспекцията на БАБХ и МЗХГ на всички производители на птичи артикули и яйца за потреблението на фипронил.

Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в отговор на депутатски въпрос за провеждането на политиката по сигурност на храните. До момента няма установени нарушавания в тази област.

Проверени са били и партидите яйца от Полша заради получена информация за проблем. Взетите проби за съществуване на фипронил са негативни. По тематиката той сподели, че сме станали адресат на три колета от Германия досега.

Първата през март, от която са били възбранени напълно дребни количества, открити на склад и изтеглени от пазара. Втората пратка - от юни, която е 500 кг, е била възбранена на 100 %.

Последната пратка е на 1440 кг замразен яйчен меланж. Над 1100 бяха открити на мястото в склада и са възбранени, останалите към 300 кг са вложени в избрани производства и сега се търсят и иземват от пазара, сподели министър Поржанов.

По думите му това е събитие с престъпен темперамент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР