В края на тази седмица Ирина Минева ще отбележи тъжната

...
В края на тази седмица Ирина Минева ще отбележи тъжната
Коментари Харесай

16 години след разстрела на Димата Руснака: Вдовицата му се издържа от наеми

В края на тази седмица Ирина Минева ще означи тъжната 16-годишнина от гибелта на мъжа си, който беше погубен с патрон в сърцето на 24 октомври в центъра на София на бул. „ Витоша ”.

След покушението тя дълго време живя в Съединени американски щати дружно със сина им Александър, написа „ Галерия ”.

Днес и двамата прекрват повече време в България, в сравнение с зад океана. Дори са в изборните описи за двойния избор на 14 ноември. За разлика от смутните времена на групировките през 90-те, през днешния ден вдовицата на един от най-знаковите редставители на силовите структури е напълно в светлия бизнес и заплаща стотици хиляди налози в страната.

Фирмите й имат недвижими парцели, занимават се със строителство, финансов лизинг, услуги и доста други действия. Помагал й татко й Бойко, само че се знае, че стартът на фамилния бизнес е от мъжа й Дмитрий Минев.

Приживе Димата Руснака беше пълноправен акционер в охранителната, а след това – застрахователната компания СИК. Тогава тя се занимаваше с туризъм, нефт, строителство. През 2002-а той даже беше един от най-големите данъкоплатци като физическо лице с импортирани половин милион данъци.

Разследването за убийството на знаковия престъпник от дълго време е спряно.

Във съдбовния 24 октомври той пие кафе в заведение на столичния бул. Витоша. Излиза оттова към 18.30 ч., говорейки по телефона. Изведнъж защитата му чува гърмеж като от пиратки и босът се свлича на земята мъртъв.

По-късно се оказва, че е стреляно от противоположен на заведенито апартамент, благосъстоятелност на тогавашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Димитър Димитров, за който е потвърдено, че няма нищо общо с убийството – бил купил жилището неотдавна и даже не бил съумял да го подреди.

Димата Руснака е последната огромна жертва от към този момент разделилите се босове на СИК. Убийството му постави завършек на групировката. А единствено няколко месеца по-късно – през август 2005-а, патрон в сърцето погуби и приятеля му Георги Илиев, с което завърши и ВИС-2.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР