В края на сезон 2022 във Формула 1 отборът на

...
В края на сезон 2022 във Формула 1 отборът на
Коментари Харесай

Щайнер: Опитът на Хюлкенберг вече дава резултат

В края на сезон 2022 във Формула 1 тимът на Хаас избра да размени Мик Шумахер с неговия много по-опитен съотечественик Нико Хюлкенберг, който все още има 183 старта в своята кариера, стартирала през 2010 година.

Така единствено две години откакто разполагаше с напълно новобрански пилотски състав (Шумахер и Никита Мазепин) Хаас разчита на една от най-опитните пилотски двойки в лицето на Хюлкенберг и Кевин Магнусен. По думите на шефа на екипа Гюнтер Щайнер богатият опит на Хюлкенберг към този момент дава своя резултат и това се вижда на пистата.
 Пилотите на Хаас могат да се нападат, само че не и да си пречат Пилотите на Хаас могат да се нападат, само че не и да си пречат
„ Мисля, че той ни дава това, което търсехме. Веднага се видя на пистата. Искам да кажа – Кевин имаше проблеми в квалификациите, а Нико не. Но Кевин не се разстройва от това. Всъщност той е благополучен, че Нико нямаше проблеми, тъй като това го стимулира повече.

„ Иначе щеше да се пита „ какво сбъркано има тук “, откакто бе 15-ти и 18-ти в двете квалификации, което си е пагубно. Но в Бахрейн Нико стигна до третата фаза на квалификацията, тъй че Кевин знае, че в колата има движение. Той просто би трябвало да го откри “, сподели Щайнер.

След първите два кръга за годината тимът на Хаас заема седмото място в класирането при конструкторите с една точка, извоювана от Магнусен в Саудитска Арабия преди две седмици. В Бахрейн Хюлкенберг финишира 15-ти, а в Джеда бе 12-ти, до момента в който датският му съотборник бе 13-ти на „ Сахир “, след което се пребори за 10-то място край крайбрежията на Червено море.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР