В края на миналата година италианската компания Bending Spoons обяви

...
В края на миналата година италианската компания Bending Spoons обяви
Коментари Харесай

Bending Spoons мести Evernote в Европа

В края на предходната година италианската компания Bending Spoons разгласи придобиването на Evernote Corp., компанията зад известното в предишното приложение за водене на бележки.

Някога известната десктоп стратегия по този начин и не съумя да върви в крайник с модерните трендове и изпитваше компликации в последните години. В този смисъл, закупуването му от страна на италианския мобилен разработчик се оказа вяра за марката, само че не и за хората, посветили се над развиването му. През февруари предходната година Bending Spoons уволниха 129 от старите чиновници на компанията, а през предходната седмица разгласи освобождението на още 98 чиновници, с което прати съвсем целия предходен екип на улицата. И с изключение на освобождението на хората, работещи за Evernote Corp. в Съединени американски щати и Чили, Bending Spoons оповестиха, че местят активността на компанията в Съединени американски щати.

Новината за уволненията бяха обявени в края на предходната седмица персонално от изпълнителния шеф на Bending Spoons Франческо Патарнело.

„ Плановете ни за Evernote са все по този начин амбициозни. Оттук нататък специфичен (и нарастващ) екип, основан в Европа ще продължи да развива продукта на Evernote. Този екип ще е в идеална позиция да се възползва от все по-голямата подготвеност и мощ на над четиристотинте чиновници на Bending Spoons, доста от които работят по развиването на Evernote още от придобиването “, написа Патарнело. Той добавя, че на освободените чиновници ще им бъдат изплатени заплатите за идващите четири месеца, ще им бъде предоставена едногодишна здравна застраховка и ще им бъде раздаден годишен бонус, съгласно представянето, без значение от това, че годината към момента не е завършила.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР