В края на май в резервния фонд, който след време

...
В края на май в резервния фонд, който след време
Коментари Харесай

Сребърният фонд спря да се пълни, ще има ли за пенсии?

В края на май в аварийния фонд, който след време би трябвало да добавя главните пенсии на българите, има 2.902 милиарда лева, демонстрират последните данни на финансовото министерство. Сумата е с към 117 млн. лева повече от края на 2017 година, като 103 млн. лева от тях са пристигнали от концесии, пресмята в. „ Сега ".

31 май е крайният период, в който по закон в Сребърния фонд би трябвало да се внесат всички приходи, дължими от миналата година. От приватизация са влезнали символичните 770 хиляди лева, а от санкции и наказания, свързани със следприватизационния развой, приходите са 2 млн. лева

Въпреки бюджетните остатъци през 2016 и 2017 година, по това перо няма приходи. По закон 25% от осъществения остатък на държавния бюджет би трябвало да се превеждат във фонда. Държавният бюджет обаче се разграничава от консолидираната фискална стратегия, по която за 2016 и 2017 година бе регистрирано позитивно бюджетно салдо, след няколко следващи години на дефицити.

За предходната година остатъкът е 845 млн. лева, или 0.8% от Брутният вътрешен продукт. От тях 309 млн. лева са остатък по националния бюджет, а останалите 536 млн. лева по европейските средства. В националния бюджет влизат държавният бюджет, бюджетите на общините, на Държавното публично обезпечаване и на здравната каса, на Българска академия на науките, Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция, БНР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР