В края на лятото почти всяка една себеуважаваща се домакиня

...
В края на лятото почти всяка една себеуважаваща се домакиня
Коментари Харесай

Колко време се варят буркани с домати

В края на лятото съвсем всяка една себеуважаваща се стопанка стартира осезаемо да мисли върху това каква зимнина да приготви за студените месеци, какви предписания да съблюдава и какъв брой време да вари бурканите с домати.

Сигурни сме, че и вие, както множеството от работливите домакини, се питате дали не грешите някъде, до момента в който подготвяте консервираните ресурси. Не изборът на зеленчуци и рецептите, към които се придържате, са оня препъни камък, а времето, което ги варите. То е определящо за това каква ще е годността на вкусната храна за зимата.

Ето за какво през днешния ден ще обърнем концентрирано внимание на това какъв брой време се варят бурканите с домати, какво би трябвало да знаете за самото им подготвяне и още някои хитринки, които изрично няма да са ви непотребни.

Колко време се варят буркани с домати, които са белени

Става въпрос за най-обикновено консервирани домати, които можем да употребяваме както за зимна салата, по този начин и като добавка към разнообразни ястия.

Препоръчително е доматите да се обелят преди този момент, с цел да не остават тези неприятни люспи, когато ги похапваме. Заредете се с самообладание, тъй като това е една от най-трудоемките задания, обвързани с консервирането на зеленчуци. Вземете си огромен съд, в който да поставяте белените части с домати, тъй че да ви е комфортно да ги разбъркате по-късно.

Можете да прибавите сол или други подправки по ваш избор. Някои хора залагат на малко зехтин, а други са последователи на магданоза или някоя друга зелена фалшификация.

Винаги пълнете до ръбчето на буркана, а не повече. Затварят се доста деликатно с капачката, като се ревизира дали не превърта. Стерилизирането лишава към 15 – 20 минути от момента на завирането с ключ.

Какви са особеностите при стерилизирането на домати
 Пригответе тези страхотни краставички за зимата с лук и чесън Пригответе тези страхотни краставички за зимата с лук и чесън
Дори тези които не са най-големите почитатели на зимнината, ще останат удовлетворени от тези страхотни краставички с лук. Лесна рецепта за месо...

Много е значимо, до момента в който ги стерилизирате, да сте сигурни, че бурканите са покрити с 1 – 2 см вода. Когато ги извадите, не забравяйте да ги обърнете с капачката надолу и по този начин би трябвало да постоят към 10 минути. След като изтече това време, обърнете ги назад и ги оставете да изстинат.

За да сте сигурни, че ще приберете в скривалището със зимнина годни буркани, почукайте капачките на всеки от тях и се уверете, че няма кух тон. Трябва да се чува компактен тон. Това подсказва, че всичко със зимнината е наред. Дори да се чуе кух тон, не бързайте да хвърляте. Приберете в ледник бракуваните домати и ги похапнете във допустимо най-кратък период.

Кои са идеалните домати за консервиране

Когато избирате домати за консервиране, насочете се към тези, които са добре узрели. Колкото по-меки са те, толкоз по-лесно ще съумеете да ги обелите. Ако обаче не успявате да попаднете на такива заради някаква причина, бланширайте преди самото белене. Това доста ще ви улесни. Поставят се за минута в гореща вода и незабавно по-късно се вадят и се поставят в студена.

На дупето на домата направете по един дребен прорез на кръст, тъй че с няколко придвижвания да можете да обелите зеленчука. Не забравяйте, че когато консервирате зеленчуци, без значение какви са те, би трябвало да сте сигурни, че са изцяло здрави и нямат изгнило по тях. Ако не ги огледате деликатно, рискувате цялата консерва да се скапе.
 Чушките могат да са още по-трайни и вкусни, в случай че добавите към буркана ето ТОВА Чушките могат да са още по-трайни и вкусни, в случай че добавите към буркана ето ТОВА
Ето, че настъпи моментът, в който домакините стартират да се замислят за консервиране на вкусните зеленчуци, каквито са чушките. Ако не...

Колко сол се поставя, когато консервираме зеленчуци

Ако сте решили да заложите на белени домати, сложете към 10 грама сол на кг. Дори да е малко, постоянно можете да добавите още, когато ги готвите или с тях приготвяте вкусна зимна салата.

Като умозаключение на днешната публикация ще обобщим, че варенето на домати лишава към 15 – 20 минути след завиране с ключ. След това ще имате дузина буркани, цялостни с вкусотия за зимата.

Запрятайте ръкави, тъй като пристигна това време от годината, когато би трябвало да се погрижим за запасите от потребна храна!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР