В края на 2017 г. в Булгартабак холдинг са предприети

...
В края на 2017 г. в Булгартабак холдинг са предприети
Коментари Харесай

Сделки с книжа на "Булгартабак" донесоха 30 млн. лв. на близко до Пеевски дружество

В края на 2017 година в " Булгартабак холдинг " са подхванати акционерни рокади, вследствие на които един от огромните притежатели на холдинга - дубайският TI Holding Fze (новото име на TGI Middle East Fze), евентуално е спечелили 30 млн. лева Фирмата се свързва с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Паралелно с това в края на годината в " Благоевград БТ " са почнали съкращения на служащи. Поне 200 души от чиновниците на цигарената фабрика, които са 588 по данни на Национален осигурителен институт от март, са приели да получат обезщетение против овакантяване.

В рамките на два дни сдружението е придобило пакет от близо 14% от " Булгартабак холдинг " за 38.3 млн. лева и го е продало на друга дубайска компания - Lawand General Trading Fze, за 68.5 млн. лева Това оповестява " Капитал ", като се базира на информация, разкрита от самия холдинг като обществено сдружение и оповестявания за извънборсови покупко-продажби на капиталовия медиатор " Капман ", който е обслужвал прехвърлянето.

И за двете транзакции " Булгартабак " разкрива единствено уведомления за това кои са купувачите, като по този начин остава доза подозрение каква тъкмо е акционерната конструкция на холдинга все още, показва изданието. Информация за покупко-продажбите няма и в Централния депозитар, който оповестява такива, отнасящи до над 5% от капитала на обществено сдружение.

Новият акционер - Lawand General Trading Fze, е регистриран в Jebel Ali - същата свободна зона в Обединените арабски емирства, както и TI Holding и други свързани с Пеевски компании. Няма обаче данни кой е притежателят й и дали има действително нов акционер в цигарената компания.

Името на продавача - дубайското сдружение TGI Middle East, от първата си поява през 2014 година по доста способи - в това число и директно, се свързва с това на Пеевски, добавя вестникът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР