В кратко и не съвсем конкретно съобщение днес от Инспектората

...
В кратко и не съвсем конкретно съобщение днес от Инспектората
Коментари Харесай

След 5 дни размисъл: Инспекторатът се сезира за калните борби в прокуратурата

В малко и не напълно съответно известие през днешния ден от Инспектората на Висш съдебен съвет оповестяват, че се самосезират за изказванията на основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, съдържащи изказвания за държание, накърняващо независимостта на прокурора и държание, накърняващо престижа на правосъдната власт. (и двете са тежки дисциплинарни нарушавания, б.р.).

Това е целият текст:

" Инспекторатът към Висш съдебен съвет се самосезира от изявления в медиите по отношение на изказванията от последната седмица на основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, съдържащи изказвания за държание, накърняващо независимостта на прокурора и държание, накърняващо престижа на правосъдната власт. Случаят е разпределен на контрольор при съблюдаване правилото на инцидентния асортимент. Проверката ще завърши в най-кратки периоди. "

Съобщението на органа, който в действителност е съвсем всесилен да взема решение за кариерите в съдбната система идва навръх петия ден след изявите от 15 май.

Тогава основният прокурор даде брифинг против Борислав Сарафов, след това изказване направи Ясен Тодоров - правилен на основния, а най-после на дни - и Сарафов. Последният упрекна Гешев минимум в търговия с въздействие, напън върху обвинители, нарушение члена на конститяцията, който не разрешава лица да бъдат записвани без тяхно познание и прочие

Начело на Инспектората е Теодора Точкова, определена през април 2015 година - мандатът й, който би трябвало да е 5-годишен, вече от дълго време надмина 7-годишния на който и да е от тримата огромни. А - в случай че може да се каже на смешка - върви към този на конституционните съдии.

Друг подробност е, че по време на разразилия се в четвъртък дебат в Пленума на Висш съдебен съвет за сигнала на Борислав Сарафов против Гешев, кадровиците обсъждаха дали въобще някой от " тримата огромни " - ръководителите на Върховен касационен съд, Върховен административен съд и основният прокурор, предстои на обикновна дисциплинарна процедура като другите магистрати.

На такава обаче сигурно предстои шефът на Национална следствена служба.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР