Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в неделя

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в неделя
Коментари Харесай

Русия се присмя на Зеленски, че украинското знаме е на рамото на Бога

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в неделя осмя изказването на украинския президент Володимир Зеленски за " нашивка с украинското знаме, което стои на рамото на Бог ", оповестява ТАСС.

" Нашивка със знаме на Божието рамо е нещо от категорията на ритуалите на античните украинци в района на Месопотамия по време на откриването им на Америка ", сподели дипломатът в коментар за " Известия ".

" Нека се помолим един за различен. Когато всички се доближихме един до различен, към този момент не бяхме непознати един за различен ", сподели в лирично Зеленски, облечен в обичайната бродирана украинска риза и типичните си панталони в цвят каки. Видеото бе оповестено в приложението за известия Telegram.

Зеленски прикани сънародниците си украинци в неделя  се обединят в молитва един за различен и за бойците на фронтовата линия. Той сподели, че Бог - който има " украинско знаме на рамото си " - ще докара до живот, побеждавайки гибелта, оповестява " Ройтерс ".
 Зеленски: Киев смъкна още един съветски Су-25
Зеленски: Киев смъкна още един съветски Су-25

Отбелязва се, че вражеският аероплан е бил свален в региона на Донецк

" И ние имаме вяра: Бог има нашивка с украинското знаме на рамото си. Така че с подобен съдружник животът несъмнено ще победи гибелта. "

Пред 1000-годишната катедрала Света София в Киев, нравствен и архитектурен монумент на вярата на страната, Зеленски сподели, че Украйна към този момент 802 дни се бори против Русия за победа.

Зеленски, който е евреин, прикани за молитва първо за всички бойци, които ще честват Великден в окопите, с цел да се върнат вкъщи живи, както и за земята и хората, чийто дух " не може да бъде грохнал " и които ще видят Украйна свободна.

Зеленски направи изказването в приветствието си към украинците във връзка на Възкресение Христово, което православните християни означават на 5 май. 

Припомняме, че преди този момент президентът се похвали с още един свален от военните съветски Су-25. 

Православните християни, в това число Православната черква в Украйна и Русия, честват Великден този уикенд . В Москва президентът Владимир Путин участва на Великденска работа, ръководена от главата на Руската православна черква патриарх Кирил, корав покровител на съветския водач и неговата война в Украйна.
 Патриарх Кирил се помоли на Великден за отбрана на
Патриарх Кирил се помоли на Великден за отбрана на " свещените граници " на Русия

Вярващите са длъжни да се молят и " за властта, и за армията "

Кирил включи в словото си за пасхалната работа в храма " Христос Спасител " апел към всички православни интензивно да се молят за отбрана на " свещените лимити на Русия ", която в този момент минава през " съдбоносни тествания ".

Кирил уточни, че и през днешния ден вярващите са длъжни да се молят и " за властта, и за армията ", и за всички тези, които през днешния ден, " в спокойно за мнозина време, губят освен здравето, само че и живота си, защитавайки Отечеството ".

" Нека Господ спре тази безредица, дано крепне в положително здраве и пази от всяко зло тези, които през днешния ден служат на нашето Отечество и на всички нас ", споделя патриарх Кирил. Прави усещане, че организация ТАСС извежда от думите на Кирил, макар че в словото му няма думите " Украйна " или " украинците ", извода, че молитвите и очакванията на патриарха са ориентирани към това Господ да спре междуособицата сред Русия и Украйна.

Руските организации обръщат внимание  и на обстоятелството, че президентът на Русия Владимир Путин дружно с кмета на Москва Сергей Собянин по традиция е участвал на пасхалното работа в храма. А Путин и патриарх Кирил са си разменили дарове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР