Хиляди унгарци протестираха срещу популисткия премиер Виктор Орбан на митинг

...
Хиляди унгарци протестираха срещу популисткия премиер Виктор Орбан на митинг
Коментари Харесай

Хиляди унгарци протестираха срещу Орбан в Дебрецен

Хиляди унгарци стачкуваха против популисткия министър председател Виктор Орбан на протест в неделя седмици преди изборите за Европейски парламент и локалните избори при започване на юни, предава Ройтерс.

Петер Магяр, някогашен вътрешен човек в държавното управление, считан от някои наблюдаващи за първата сериозна опасност за Орбан от години, провежда митинга, на който участваха към 10 000 души в източния град Дебрецен , цитадела на ръководещата партия Фидес.

Кандидатите на Фидес ръководят града от края на 90-те години на предишния век, като ръководещата партия завоюва към 60% от гласовете на последните избори спрямо към една трета за опозиционните партии.

Обръщайки се към поддръжниците си, Магяр се прицели в една от главните политики на Орбан, критикувайки това, което той назова извънредно ниското равнище на надбавките за прехрана на деца в Унгария.

" Ако разкажете тази история където и да е в Европа, никой няма да ви повярва ", сподели Магяр.

Орбан споделя, че измежду страните от Европейски Съюз Унгария харчи максимален дял от стопанската система си за поддръжка на фамилиите.

" Нуждаем се от напълно нова система, при която обществената поддръжка в действителност е ориентирана въз основа на обществените потребности ", сподели Магяр.

Той сподели, че Унгария се ръководи от " добре обвързван хайлайф " , на който той се стреми да постави край, в случай че бъде определен.

Бивш вътрешен човек в държавното управление, . Той коства оставките на президента Каталин Варга е и някогашна брачна половинка на Магяр.

Международни наблюдаващи настояват, че Орбан е насочвал средства от Европейския съюз към предприемачи, близки до Фидес, с цел да укрепи властта си. Орбан споделя, че Унгария не е по-корумпирана от другите страни.

Контролният орган, претрупан с надзора на фондовете на Европейски Съюз, споделя, че няма подобаващите пълномощия, с цел да разкрие вероятни непозволени дейности, и прикани за спомагателни пълномощия.
 Орбан регистрира неуспех на водачите на Европейски Съюз и ги прати да си вървят
Орбан регистрира неуспех на водачите на Европейски Съюз и ги прати да си вървят

" Ако сте се показали зле през мандата си, изложили сте гласоподавателите си на заплаха и в случай че те не чакат нищо повече от вас, ви остава единствено едно: Взимайте си шапката и си тръгвайте "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР