В колумбийския град Тунджа две деца създадоха псевдо-компютър от боклук

...
В колумбийския град Тунджа две деца създадоха псевдо-компютър от боклук
Коментари Харесай

Да си напишеш домашното в Колумбия: Деца си направиха компютър от боклуци

В колумбийския град Тунджа две деца сътвориха псевдо-компютър от отпадък в опит да си напишат домашното и да продължат образованието си.

Докато доста деца на тяхната възраст се свързват със света посредством най-новите технологии, братовчедите Ани Мариана Суеска и Джъстин Мартинез употребяват единствено въображението си.

„ Тъй като нямаме същински компютър, взехме решение, че това може да е същински компютър, който да ни разсее малко “, споделя Ани Мариана Суеска.

„ Екранът беше изхвърлен, останалата част беше вътре в къщата ни. Извадихме каквото имаме, с цел да създадем компютъра “, изясни Джъстин Мартинес.

„ Взехме компютъра и клавиатурата и ги скрихме, с цел да не ги изгубим “, сподели Ани Мариана Суеска.

Компютърът не работи, изработен е единствено от боклуци. Екранът е кухо парче пластмаса, а клавиатурата – дървена дъска, изрисувана с въглен.
Единствената му функционалност е да покаже голямата бездна сред другите съсловия в Колумбия и по какъв начин това се отразява на достъпа до обучение на най-бедните.

„ От учебно заведение ми споделиха да обагрям всякакви неща, да си напиша домашното по природознание, математика и обществени проучвания “, изясни Джъстин Мартинес.

„ Те получават единствено това в учебно заведение. Тук обстановката е много комплицирана. Ако имаме едно нещо, нямаме друго “, показа Карън Йоана Молано – вуйна.

Докато пишат на измислената клавиатура и се взират в празния екран, Ани и Джъстин не стопират да мечтаят за същински компютър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР