В клиниката по урология в УМБАЛ Пловдив вече е направено

...
В клиниката по урология в УМБАЛ Пловдив вече е направено
Коментари Харесай

В УМБАЛ Пловдив извършиха за 650-и път успешно заместване ...

В клиниката по урология в УМБАЛ " Пловдив " към този момент е направено 650-о заменяне на пикочен мехур на пациент след коренно унищожаване на органа във връзка на карцином в напреднал етап и е моделиран нов от личните вътрешности на пациента, заяви началникът проф. доктор Димитър Шишков. Този резултат е реализиран макар пандемията от COVID-19 и както доста пъти споделих, онкологичните болести не престават да разболяват доста хора, уточни той.

„ Благодарение на тази хирургическа намеса спасяваме освен живота на пациентите, само че съвсем 90% от тях получават опция да водят пълностоен живот при потвърдена онкологична диагноза. Нямаме нито един опериран пациент, който да е умрял от заболяване на пикочния мехур, умират от инфаркт или инсулт, само че не и от карцином ", сподели известният уролог. И акцентира, че преживяемостта при над 80% от пациентите е повече от 5 години. Наскоро на надзорен обзор е бил пациент, опериран преди 22 години, който е в доста положително положение и води естествен живот.

Клиниката в „ УМБАЛ-Пловдив “ е едно от дребното лечебни звена, в случай че не единственото в България в този миг, където се прави сполучливо тази намеса. За това тук се лекуват пациенти от цялата страна. Операцията продължава от 6 до 11 часа, според от здравословното положение на болния. Тя е освен комплицирана, само че и доста трудоемка, а сполучливите резултати са мотив за горделивост за целия екип, на който проф. Шишков разчита извънредно доста. Според него това е по-важно от модерната здравна инсталация, с която УМБАЛ " Пловдив “ е оборудвана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР