В Китай отскоро ваксинират пробно хора срещу Ковид-19. Ваксината е

...
В Китай отскоро ваксинират пробно хора срещу Ковид-19. Ваксината е
Коментари Харесай

Коронавирус: в Китай започнаха пробно ваксиниране

В Китай неотдавна имунизират пробно хора против Ковид-19. Ваксината е на китайски производител и дотук стотици хиляди китайци са се ваксинирали. Репортаж на " Тагесшау " от град Хайнинг.

Болница на 130 км югозападно от град Шанхай. Два пъти седмично там имунизират против Ковид-19. Който желае, се обажда по телефона или идва персонално, с цел да се запише в листата на чакащите, въпреки че единствено малко на брой стигат до мечтаната имунизация.

Ваксината е на китайския производител Sinovac. На опаковката написа: „ Одобрена от страната единствено за незабавни случаи “. Препаратът още няма публично позволение за прилагане. Китайските медии оповестяват, че през последните седмици са били имунизирани няколкостотин хиляди души против Ковид-19 – най-вече военни, лекари, болногледачи и различен медицински личен състав.

" Гордея се с това наше достижение "

Според доктор Чен, една от лекарките, които вършат имунизациите, към този момент не е имало случаи на тежки реакции на нетърпимост към имунизацията. Самата тя също е имунизирана и приказва с горделивост за препарата, основан от китайската компания: „ Аз естествено се гордея с това наше национално достижение, тъй като обществеността от дълго време го чака “.

Междувременно за имунизация могат да се запишат и китайци, които считат да пътуват в някой рисков район от непозната страна – да вземем за пример студенти, които отпътуват да учат в Европа.

Много от детайлите на изпитателната стратегия за имунизиране в Китай към момента са непознати. Не е ясно да вземем за пример кои групи хора са подобаващи за имунизиране и в какви тъкмо условия то е целесъобразно. Хората научават съвсем инцидентно и за това по кое време и къде се оферират дребните към този момент количества подготвена ваксина. В множеството случаи това излиза наяве от известия в интернет и посредством другите месинджъри.

Възможните опасности не са тематика

И още нещо: измежду обществеността и в медиите не се водят съвсем никакви полемики по отношение на резултата и възможните опасности от този препарат, който към момента не е дефинитивно утвърден и сертифициран.

Повечето от тези, които се подлагат на имунизиране, като да вземем за пример един студент, който отпътува за Англия, не се смущават изключително от този факт: „ Препаратът към този момент е минал през в първата и втората фаза на инспекции,така че би трябвало да е сигурен. А и доста други хора по този начин или другояче към този момент са се ваксинирали “, споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР