В Китай милиони хора бяха затворени в домовете си в

...
В Китай милиони хора бяха затворени в домовете си в
Коментари Харесай

В Китай милиони са „под ключ“ заради разпространяване на варианта Делта

В Китай милиони хора бяха затворени в домовете си в понеделник, когато страната се пробва да ограничи най-голямото разпространяване на от месеци с всеобщи проби и ограничение на пътуванията, съобщи Агенция Франс Прес.

Китай в понеделник заяви за 55 нови локално излъчени случая на ковид, като огнището на бързо разпространяващия се доближи над 20 града и повече от дузина провинции.

Местните управляващи в огромните градове, в това число Пекин, към този момент са тествали милиони поданици, като в същото време отделят жилищни региони и слагат близки контакти под карантина.

Централният град Джуджоу в провинция Хунан подреди на над 1,2 милиона поданици в понеделник да останат у дома под строго блокиране през идващите три дни, защото се организира общоградска акция за тестване и имунизация, гласи известие на управляващите.

" Ситуацията е към момента мрачна и комплицирана ", споделиха управляващите в Джуджоу.

Пекин преди този момент се похвали с триумфа си да понижи случаите в страната съвсем до нула, откакто коронавирусът се появи за първи път в Ухан в края на 2019 година, което разреши на стопанската система да се възвърне.

Но най -новото огнище, обвързвано с Нанджин, където девет чистачи на интернационално летище са дали позитивен тест на 20 юли, заплашва този триумф с повече от 360 случая, регистрирани през последните две седмици.
 Коронавирусът по света: Русия с най-вече жертви за денонощие Коронавирусът по света: Русия с най-вече жертви за денонощие
198 918 223 са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. От тях 90,25 на ст...

Длъжностните лица незабавно търсят хора, които неотдавна са пътували от Нанкин или Джандзяджие и приканват туристите да не пътуват до региони, където са открити случаи.

Междувременно Пекин блокира влизането в столицата на туристи по време на пиковия летен ваканционен сезон.

Само „ значими пасажери “ с негативни проби ще бъдат позволени да влязат след откриването на няколко случая измежду поданици, които са се завърнали от Джандзяджие. Висшите градски управляващи приканиха в неделя жителите " да не напущат Пекин, в случай че е належащо ".

Столичният квартал Чанпин заключи 41 000 души в девет жилищни общности предходната седмица.

В понеделник бяха обявени нови случаи в известната туристическа дестинация Хайнан, както и в опустошената от наводнения провинция Хенан, оповестиха националните здравни управляващи.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР