В Китай детето албинос се смята за проклятие и родителите

...
В Китай детето албинос се смята за проклятие и родителите
Коментари Харесай

Родителите се отказали от детето си албинос. Но тя пораснала и станала модел

В Китай детето албинос се счита за проклинание и родителите изоставили бебето си на прага на сиропиталище. Но се случило знамение: момичето намерило любящо семейство и това обърнало живота й с главата надолу.

Всеки ден по света се раждат 17 бебета с албинизъм — кожата им е тебеширено бяла, косата им е транспарантна, а ирисът им е толкоз ярък, че очите им мъчно понасят ярката слънчева светлина. Иначе са си като всички други деца.

Но в Китай, където е родена Ксуел, детето албинос се счита за прокълнато. Невероятни компликации чакат родителите му, а самото дете просто няма бъдеще.

Трудното начало и щастливата случайност

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xueli (@xueli_a)


Когато родителите на дребната Ксуели видели, че „ нямат шанс “, решили да изоставят детето. Новороденото било изхвърлено на прага на приюта. Нищо положително не очаквало момичето, само че благополучен случай преобърнал живота й с главата надолу.

Семейство от Холандия видяло фотография на тригодишното бебе с алабастрова кожа и бяла коса и решило да осинови бебето. Ксуели се преместила в непознатата страна, където външният й тип не бил свръхестествено проклинание, а просто една от характерностите на външния й тип. Тя израснала с любящи родители и сестра на име Яра.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xueli (@xueli_a)


Когато Ксуели пораснала, тя била видяна от организациите за модели. Необичайният външен тип на момичето от минус се трансформирал в преимущество. Камерата я обичала; момичето даже се появи на корицата на Vogue Италия.

Получила публичност и тежест, станала забележима, тогава младият модел решила да се погрижи и за други хора с албинизъм, хора с увреждания – всички, които са незаслужено подценени, всички, на които се гледа единствено като на стандарт, а не на персона.

Момичето постоянно получава оферти да се снима като „ фантом “ или „ ангел “ – и постоянно отхвърля.

Ксуели изяснява, че това е ролята, в която албиносите постоянно са подготвени да бъдат видени, в действителност единствената роля, в която са подготвени да бъдат видени. И заради този стандарт хората с албинизъм страдат доста в Танзания или Малайзия – страни, които към момента са обект на мистични предубеждения. В Танзания, Малайзия — и в нейната татковина Китай.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xueli (@xueli_a)

Впрочем, Ксуели е нормално младо момиче. Тя се радва на скално катерене и обича просветителни видеоклипове в Youtube. Сестра й Яра твърди, че Ксуели може да приказва на всевъзможни тематики. „ Тя обича философските полемики “, смее се момичето.

Те станало близки другари и Яра постоянно снима сестра си отвън „ театралния “ облик – и незабавно излиза наяве, че това е млада жена от плът и кръв, а не някакъв ангел.

Особеността на албиносите

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xueli (@xueli_a)

Единственото нещо, с което албинизмът визира живота на модела, е нейната фотофобия. Поради прекомерно яркия си ирис, Ксуели не понася светлината на прожекторите, тъй че на фотосите най-често може да се види със затворени очи.

Друг непряк резултат е слабото зрение, само че това съвсем не пречи на момичето в елементарния живот. Тя не твърди, че нищо не е невероятно – в последна сметка просто е извадила шанс. Но Ксуели споделя: „ Не се опасявайте от невъзможното. Просто пробвайте. Просто започнете. “

 Ксуели споделя, че стилната промишленост става все по-гъвкава: несъмнено, към момента има „ модели с височина 180 сантиметра и слаби “, само че има и девойки с увреждания, ексцентрични фигури и необикновена кожа.

И не забравяйте – просто започнете.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР